Jané qüestiona que la crema de fotos del Rei s'hagi de perseguir penalment

El conseller d'Interior demana que es deixi el cos dels Mossos al marge de la política

19 mayo 2017 16:44 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha qüestionat aquest diumenge que la crema de fotos del Rei s'hagi de perseguir penalment i s'ha mostrat en contra de "l'absoluta judicialització constant d'aquests temes". "Hauríem de demanar que no tot es porti a la justícia penal i que no es portin en aquest cas les actuacions de regidors i diputats amb qui podràs coincidir o no", ha dit Jané, que ha afirmat que no li "agrada que s'estripin fotos de ningú". Amb tot, s'ha preguntat si "això ha de ser delicte" i si s'ha de perseguir penalment. "És aquesta fase de més la que considero una direcció equivocada", ha afegit. A més, ha reclamat que la feina del cos dels Mossos d'Esquadra quedi al marge de la política.

Des de la tradicional cursa de cavalls de Vila-seca, Jané ha recordat que el TC el juliol del 2015, quatre magistrats van fer un vot particular considerant que no sempre ha de ser delicte cremar o estripar fotos del rei. També ha fet referència a una "extensa jurisprudència del Tribunal Europeu dels Drets Humans" que diu que no hi ha d'haver una "sobreprotecció penal dels caps d'estat" perquè podria "col·lidir amb la llibertat d'expressió o dret d'informació". 

Jané també ha demanat que "es deixi la policia de la Generalitat al marge del debat polític" després que 'El Mundo' hagi publicat que la Fiscalia del TSJC hauria acusat els Mossos de "dilatar les causes per la crema de fotos del Rei". "Que si dilaten o no dilaten... Que deixin fer la feina i no els fem entrar en un debat de caràcter polític que no ajuda a ningú", ha conclòs el conseller.

Comentarios
Multimedia Diari