Josep Andreu, número 2 de l'AMI

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha estat proclamat nou president de l'entitat aquest divendres a Valls

19 mayo 2017 22:17 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Carles Puigdemont, alcalde de Girona, ha estat escollit aquest migdia nou president de l'Associació de Municipis per la Independència. En les seves primeres paraules com a responsable de l'entitat, Puigdemont ha apel·lat a la unitat i al consens, ha defensat que els ajuntaments són el "pal de paller" de la independència i ha remarcat que el municipalisme independentista té un "paper decisiu" en el procés. Ha deixat pel final, però, un missatge dirigit directament a Barcelona i a la seva alcaldessa, Ada Colau. Així, el nou president de l'AMI ha convidat la capital catalana a "sumar-se" a l'entitat, en un moment en què "necessitem més que mai sentir l'escalf, la proximitat i el suport de Barcelona". 

De l'assemblea general que l'AMI ha celebrat aquest divendres a Valls n'ha sortit un nou president, Carles Puigdemont, que ha estat escollit amb 137 vots a favor i dues abstencions.

Al costat de Puigdemont, com a vicepresident de l'AMI, hi seguirà havent l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, que manté el càrrec que tenia fins ara. Precisament, Andreu ha celebrat que a la nova executiva hi hagi representació "de tots els partits que estem a favor del dret a decidir", i ha agraït "l'esforç" de tots.

Josep Maria Vila d'Abadal, per la seva banda, en el seu parlament de comiat ha fet una crida a recolzar la llista unitària, el projecte "que volem que guanyi". "Tenim un únic camí, la unitat i la generositat", ha afirmat, "l'únic camí per arribar a la independència de Catalunya".

Comentarios
Multimedia Diari