Junqueras no es creu les inversions i diu l'única solució és la independència

No dóna credibilitat a l'anunci que va fer dimarts passat a Barcelona el president del Govern, Mariano Rajoy, que va prometre una inversió de 4.200 milions d'euros en infraestructures a Catalunya fins a l'any 2020

19 mayo 2017 15:50 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El vicepresident català i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, s'ha mostrat avui escèptic respecte a les últimes promeses d'inversió del Govern a Catalunya i ha dit que l'única manera de garantir el seu compliment és "que els catalans decideixin què fer amb els seus recursos".

Junqueras no dóna credibilitat a l'anunci que va fer dimarts passat a Barcelona el president del Govern, Mariano Rajoy, que va prometre una inversió de 4.200 milions d'euros en infraestructures a Catalunya fins a l'any 2020.

En una entrevista a TV3, Junqueras ha recordat que el Govern ha incomplert de forma reiterada aquests últims anys les seves promeses d'inversió en aquesta comunitat, per això no confia que aquesta vegada sigui diferent.

"Tenim totes les proves al nostre abast i davant els nostres ulls i ells només tenen paraules. No compleixen mai", ha declarat Junqueras, que ha recordat, per exemple, que el pont que ha de connectar la A2 i l'AP-7 està aturat i que la connexió ferroviària entre el Port de Tarragona i l'ample de via europeu ni tan sols existeix.

El vicepresident català ha assegurat, en aquest sentit, que l'única clàusula que pot garantir el compliment d'aquestes inversions passa "perquè sigui la nostra societat la que decideixi sobre els seus recursos", és a dir, per la independència de Catalunya.

"Qualsevol altra alternativa ja sabem que la incompliran perquè és el que han fet sempre", ha incidit.

Oriol Junqueras també ha mostrat les seves reticències respecte a la possibilitat que el Govern pugui fer condonacions dels deutes de les comunitats autònomes contretes a través del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA).

Ha assenyalat, sobre això, que aquesta ha estat un deute "provocada" pel mateix Govern, que ha privat les comunitats dels seus recursos i els ha prestat els seus propis impostos.

"Ells són els responsables que aquest model de finançament no hagi funcionat", ha assegurat Junqueras, que considera, en qualsevol cas, que tampoc en aquest plantejament el Govern complirà.

"La millor notícia és que siguem nosaltres els que decidim, qualsevol altra opció no servirà de res", ha remarcat.

Oriol Junqueras viatjarà als Estats Units del 29 d'abril al 6 de maig amb l'objectiu de donar a conèixer la situació financera de Catalunya, segons avança avui La Vanguardia, que detalla que el vicepresident català anirà a la costa est, començant a Florida i acabant a Washington.

"Anem a fer contactes econòmics i a explicar la situació econòmica de Catalunya i com és d'interessant invertir aquí", ha comentat Junqueras a TV3.

Ha indicat, en aquest sentit, que Catalunya va registrar l'any passat dades "extraordinaris" d'inversió estrangera directa i ha assegurat que si la comunitat tingués el control dels seus recursos fiscals, "és evident que tindria accés a tots els mercats".

Comentarios
Multimedia Diari