L'ANC convoca concentracions a diversos ajuntaments per exigir un acord als diputats independentistes

No descarten convocar-ne una a la plaça de la Font de Tarragona o d'altres auntaments del Camp, però de moment només son oficials les convocatòries davant els consistoris de Barcelona i Girona

19 mayo 2017 20:41 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat demà concentracions per "exigir un acord a tots els diputats independentistes", després del fracàs de les negociacions entre Junts pel Sí (JxSí) i la CUP, que ha rebutjat investir a Artur Mas com a president de la Generalitat.

Les concentracions ja confirmades s'han convocat per a última hora de la tarda de demà a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, on es troba la seu del govern català, i a la plaça del Vi de Girona. L'ANC assegura que en les properes hores s'aniran confirmant més convocatòries a tot el territori, i fonts de l'ANC de Tarragona no descarten fer una convocatòria pròpia aquesta tarda o demà al matí. 

L'ANC recorda que va néixer "per complir l'objectiu d'arribar a la independència política" de Catalunya i assegura que no es pararan "fins a aconseguir-ho".

La convocatòria de demà té per objectiu "exigir a tots els diputats independentistes un acord per complir el mandat sorgit de les urnes del 27 de setembre".

Reiteren la seva exigència "a totes les forces polítiques independentistes" perquè facin un esforç que permeti "investir a un president/a, formar govern i iniciar el procés constituent per construir la 'República Catalana'".

L'ANC creu que Catalunya viu "un moment transcendental i que és responsabilitat de tots" fer tot el que estigui a les seves mans "per avançar, sense retrets, amb generositat i sentit de país".

L'ANC és una entitat independentista amb uns 35.000 socis que va impulsar, al costat d'Òmnium Cultural, les multitudinàries manifestacions dels últims 11 de setembre i l'anterior dirigent de la qual, Carme Forcadell, és ara presidenta del Parlament

Comentarios
Multimedia Diari