L'ANC s'obre a un referèndum estatal si s'imposa el resultat de Catalunya

Jordi Sànchez troba que celebrar-lo permetrà veure què pensen tots els espanyols de la relació Catalunya-Espanya

19 mayo 2017 16:44 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, veuria bé que es fes un referèndum a tot Espanya sobre la independència de Catalunya, però defensà que el resultat que ha de tenir-se en compte és el dels catalans. «El futur de Catalunya només ha d’obeir al que decideixin els ciutadans de Catalunya», va dir.

«Fer un referèndum a la resta de l’Estat perquè escoltem el que volen els ciutadans de la resta de l’Estat? Cap problema, és un instrument democràtic que és positiu», va dir ahir, i afegí que celebrar-lo permetria veure com veuen tots els espanyols les relacions entre Espanya i Catalunya.

Sànchez va ser ahir a Sant Feliu per participar en el primer acte de l’entitat en la seva campanya pel ‘sí’ al referèndum, que pretén acostar als votants dels ‘comuns’ i del PSC a les posicions independentistes, que «tenen un pes molt important, per la seva dimensió demogràfica, al Tarragonès, al Baix Llobregat, i al Vallès».

«Serà una campanya fonamentalment de raons i d’arguments», apuntà, tot assenyalant que no se centrarà en la identitat i els sentiments. L’entitat dedicarà cada mes que quedi fins a la celebració del referèndum a un tema en concret, i ha començat per conscienciar sobre la falta d’inversió del Govern espanyol en infraestructures a Catalunya.


Desobediència


Per la seva banda, el coordinador general d’EUiA i secretari tercer del Parlament, Joan Josep Nuet, augurà ahir que la llei del referèndum «durarà hores», perquè només iniciar la seva tramitació serà «suspesa» pel Tribunal Constitucional (TC), per la qual cosa es mostrà obert a actes de «desobediència civil». Nuet avançà que Junts pel Sí (JxSí) i la CUP ja tenen «redactada la llei de transitorietat jurídica», pensada per emparar que Catalunya es desconnecti d’Espanya. Explicà que la «primera part» de la llei de transitorietat jurídica «és la part del referèndum», a fi de celebrar-ho al setembre.

No obstant això, «aquesta llei durarà hores», no podrà ni tan sols ser aprovada, sinó que «serà suspesa pel TC una vegada iniciï la seva tramitació parlamentària, per tant no tindrem llei», avisà.

Llavors «pot haver-hi desobediència civil, potser n’hi ha d’haver, com n’hi va haver durant la Transició», afirmà Nuet, i afegí: «No podrem parar de pedalejar, perquè això seria dir al Govern del PP que ens estarem quiets perquè ells manen».

Comentarios
Multimedia Diari