L'Arboç remata la festa

Els Castellers de Vilafranca repeteixen l'actuació del Catllar amb tres gamma extra i la Vella hi porta el 4 de 9 amb folre i pilar com a millor castell. La Jove completa la tripleta màgica

19 mayo 2017 22:00 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Arboç va tancar ahir un cap de setmana d’exigència pels Castellers de Vilafranca, la Vella de Valls i la Jove de Tarragona. Encara amb la ressaca del Catllar, les tres colles es van tornar a trobar a plaça ahir al migdia, a la diada de festa major d’aquest municipi del Baix Penedès.

Els verds i els rosats van ser els autèntics protagonistes d’una diada que va servir per completar el recital de castells de gamma extra que les dues colles han fet aquest cap de setmana, tot plegat a una setmana vista de Sant Fèlix, la gran cita castellera del proper diumenge.

 

A punt per Sant Fèlix

El que han fet els Castellers de Vilafranca aquest cap de setmana és estratosfèric. Després d’una diada al Catllar de màxims, ahir a l’Arboç van tornar a anar a per totes, sortint de plaça amb la mateixa diada del dia abans. Amb menys de 20 hores de diferència, els verds van sumar novament tres castells de gamma extra.

De sortida van triar el 2 de 9 amb folre i manilles, un castell que s’ha convertit en habitual aquesta temporada pels verds i que ahir van tornar a descarregar amb una comoditat sublim. Era la segona del cap de setmana i la novena de la temporada, tot un rècord. Per a la segona ronda es van deixar un altre gran castell, el 3 de 9 amb folre i el pilar, que també havien completat el dia abans al Catllar. Ahir el van tornar a descarregar amb solvència.

Amb el 3 de 9 folrat van tancar les tres rondes de castells, i van rematar la diada amb el pilar de 8 amb folre i manilles, el sisè descarregat de la temporada, signant la seva millor actuació a l’Arboç. La colla arriba a la seva festa major amb els millors registres possibles: amb més gamma extra que mai i amb un treball de manilles espectacular, fet que fa preveure una diada estratosfèrica.

 

La Vella, en plena forma

Els rosats també van tancar ahir un cap de setmana de somni. Després d’un Catllar carregat de grans castells, els de Manel Urbano van tenir ahir en el 4 de 9 amb folre i el pilar el seu millor castell.

Aquest curs han demostrat un gran domini d’aquesta estructura, i aquest cap de setmana n’han descarregat dos. El d’ahir no va marxar del guió i va tornar a mostrar la seva millor cara, amb el tronc del 4 perfecte i amb un espadat envejable.

Abans, els de la Vella de Valls començaven l’actuació descarregant el 3 de 9 amb forle, i a la tercera ronda van optar pel 4 de 9 amb folre, que també van descarregar amb molta comoditat. Per arrodonir la diada, els rosats van optar pel pilar de 7 amb folre, tancant així un cap de setmana vital per la colla abans d’arribar a Sant Fèlix. «Quan a començament de temporada veus aquest cap de setmana i la distància que hi ha amb Sant Fèlix, sempre et fa patir, i si m’arriben a dir el que hem fet, no m’ho crec», diu el cap de colla, Manel Urbano, satisfet del 4 de 9 amb folre i el pilar, «un castell al qual hem agafat la mida, l’hem treballat molt i ens està donant resultats».

Sobre la diada del proper diumenge, Urbano destaca que «aquesta setmana toca treballar molt, dimecres tenim un assaig especial de 3 de 10. Tant de bo poguéssim arribar amb aquesta estructura i un castell net a Sant Fèlix».

 

Una nova tripleta lila

La Jove de Tarragona encara no havia paït ahir el que dissabte va aconseguir al Catllar, on va descarregar el primer pilar de 8 amb folre i manilles de la seva història. El desgast d’una setmana exigent, primer amb Sant Magí i després amb la diada de dissabte, va fer que la Jove rebaixés ahir objectius i va optar pels castells bàsics de nou.

D’entrada, els liles van sortir amb el 4 de 9 amb folre. El castell va començar a patir molt d’hora, quan va perdre les mides, i el van acabar desmuntant. A la segona ronda van optar pel 3 de 9 amb folre, que van descarregar amb comoditat. Això els va donar l’energia necessària per, a la tercera ronda, optar novament pel 4 de 9 amb folre. Aquest cop, tot i que el van haver de treballar força, el van poder descarregar. Amb el 5 de 8 descarregat a la ronda de repetició, els liles sumaven una nova tripleta màgica, arrodonida amb l’espadat de sis descarregat a la ronda de pilars.

«Des de Vilanova fins aquí, entre assajos i diades gairebé no hem descansat, i això s’ha notat», deia en acabar el cap de colla, Carles Ribas, que destacava que «ja ens hagués agradar fer millors castells, però ens hem trobat amb un desgast generalitzat».

Ribas no amaga que, tot i les vacances, la colla ja pensa en Santa Tecla. «És el nostre proper objectiu i no ens hem d’estalviar cap castell, hem de portar la millor de les nostres diades, és el que Tarragona espera de nosaltres». El 3 de 10 amb folre i manilles, el 3 de 9 amb el pilar o el 2 de 9 emmanillat són alguns dels castells que els liles podrien estrenar per Santa Tecla.

Els Minyons de l’Arboç, la colla local, hi van descarregar castells de 7.

 

Igualada torna a ser de nou

El cap de setmana va tenir altres punts d’atenció. La Colla Joves va actuar ahir a Igualada, on va descarregar el 3 de 9 amb folre com a millor castell. També hi va portar el 5 de 8 i el 2 de 8 amb folre, dos castells que per Sant Fèlix podrien pujar un pis més. A la mateixa diada, els Minyons de Terrassa hi van descarregar els mateixos castells que els vallencs, a més del pilar de 6, mentre que els locals van caure amb el 3 de 8.

Comentarios
Multimedia Diari