L’Arboç veu un 2de8sf majúscul de la Vella i el 3de10fm dels Verds

Els del Portal nou demostren el seu domini amb la bèstia. Els Verds es queden a mitges carregant el tres emmanillat. La Jove es regenera per tornar a màxims divendres. La Joves estrena el pd8fm a Igualada

25 agosto 2019 18:07 | Actualizado a 25 agosto 2019 18:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La plaça de la Vila del Catllar va viure una jornada castellera amb un còctel de sentiments contradictoris. Dissabte es va poder veure la millor versió de la Colla Vella Xiquets de Valls, una diada agredolça per la Colla Jove Xiquets de Tarragona i una actuació de tràmit pels Castellers de Vilafranca. 

Ahir les tres formacions es van retrobar novament per la festa major de l’Arboç condicionats pels resultats del dia anterior on també van estar acompanyats de la colla amfitriona, els Minyons de l’Arboç.

Una actuació on les colles mai busquen treure el peu de l’accelador i donar el màxim nivell.

És el cas dels del Cal Firagost que, tal com porten fent els darrers anys,  solen portar castells emmanillats com el 2de9fm el 3de10fm.

Els del Portal Nou tampoc descartaven res després de la pletòrica diada que van completar pel Catllar estrenant el primer 2de8 sense folre i el pilar de 8 amb folre i manilles.

 Els tarragonins venien una mica condicionats a causa de la caiguda del cinc folrat del dissabte. Fet que va propiciar a què la Jove afrontés una diada de tràmit i plàcida per reivindicar la feina feta a l’assaig amb la mirada posada per Sant Fèlix. 

La colla amfitriona no es troba en el seu millor moment a causa de la falta d’efectius i camises tant a l’assaig com a les diades regulars juntament amb una renovació a tronc. Fet que els està condicionant al llarg de la temporada. Tot i així, els Minyons venien amb ganes de fer gran la seva festa major i donar el màxim dintre de les seves possibilitats enguany.

2de8sf magistral de la Vella
Després del gran recital rosat el dissabte al Catllar amb el primer 2de8sf de l’any, els del Portal Nou van voler revalidar la seva força a l’Arboç i demostrar el seu bon estat de forma calcant la diada del dissabte sense el pilar emmanillat.

Els de la camisa rosada van tornar a optar amb gran decisió pel 4de9 amb folre i el pilar per obrir la diada. El tercer de la temporada després de fer-lo el dissabte pel Catllar i estrenant-lo per Firagost a Valls.

 En segona ronda arribava la gran gesta de la Vella. En menys de 24 hores i per primera vegada en la història, els rosats van tornar a domar la bèstia sense precedents amb un nivell que roça la perfecció. Un cop a a la taula dels vallencs per exhibir el seu domini i la confiança que tenen en l’estructura.

 Els de la camisa rosada van signar un 3de9 amb folre de postal com a castell de la tercera ronda després de fer un peu desmuntat. Un tres que sumava el dotzè de l’any i que apunta a tres emmanillat per Sant Fèlix.

 Per tancar, el pilar de mèrit dels rosats va donar forma de set amb folre per emmarcar un cap de setmana rodó per la Colla Vella que pren relleu i prem l’accelerador.

La Jove es refà a les portes de Sant Fèlix
Els del Cós del Bou van venir a la diada de l’Arboç condicionats per la caiguda del cinc folrat que els va condicionar els objectius del cap de setmana ambiciós que tenien previst. Tot i així, van saber minimitzar i van afrontar ahir una actuació amb fermesa i convicció sense fer un pas en fals pensant ja en divendres.

 Els liles van descarregar un 3de9 amb folre en primera ronda de postal i sense cap dificultat més enllà d’un lleuger tremolí. Sumant l’onzè de la temporada i desmostrant que és un castell que el tenen per emmanillar-lo aquest Sant Fèlix.

 El 4de9 amb folre va ser l’aposta de la segona ronda dels del Cós del bou que presentava una estructura amb molt millors mides que el del Catllar i que va permetre treballar-lo més plàcidament.

En tercera ronda, els tarragonins van apostar per rodar el 4de8 amb el pilar, castell que el tenen preparat per pujar-lo un pis. Un objectiu que entrava dins dels plans i que no el descarten per portar-lo a Vilafranca.
La Jove va cloure amb el pilar de mèrit folrat per completar una diada amb el regust amarg del dissabte però amb força per refer-se per la festa major de Vilafranca.

 Els Verds emmanillen el tres
Els Castellers de Vilafranca tenien clar que l’Arboç era el lloc per anar a màxims i portar la carta del castell de deu.

 Els de la camisa verda obrien la diada amb el 2de9 amb folre i manilles per tal de mesurar el nombre de camises i efectius que disposaven per atacar el tres emmanillat en segona ronda. Un castell, el quart d’aquesta temporada, va començar a patir amb l’entrada de la canalla amb una forta sutregada que van saber gestionar i treballar amb gran control.

 Els vilafranquins afrontaven en segona ronda el gran objectiu de la jornada. El “colós” tornava a veure la llum després de carregar-lo per la festa major de Vilanova i la Geltrú. Els Verds tenien ganes de treure’s l’espina abans de la seva festa major i l’Arboç en va ser testimoni. 

El castell va complicar-se des del començament amb una tremolor permanent. També van tenir un problema d‘encaix entre quarts i les manilles que no va permetre treballar còmodament. Poc després de fer l’aleta de l’enxaneta, a causa del desgast del treball a tronc, el pis de quints i sisens va acabar cedint junt amb la resta del castell.

En tercera ronda van tornar apostar pel 4de9 amb folre. Estructura que estan ultiman als pisos superiors per treure-li el folre per la seva festa major. Un quatre que van guanyant confiança, gestionar-lo sense dificultat i amb unes mides molt bones que sumava el setè d’aquesta temporada.

 En ronda de pilars, els Verds sumaven un altre pilar de 7 amb folre. Els Verds estan ultimant l’espadat emmanillat que podria arribar aquest divendres per la seva festa major, si tot va bé.

Diada agredolça pels Minyons
Els amfitrions, tot i venir d’una temporada complicada, tenien ganes de fer gran la seva festa major.

Van assolir amb gran èxit en la primera ronda el 3de7, com a castell màxim fet aquesta temporada. Estructura que van haver de lluitar amb una entrada i sortida de la canalla dures.

 En segona ronda van voler afiançar la jornada amb el 2de6 castell que ja l’han fet aquest any. Tot i així, la falta de concentració i dubtes de la canalla van propiciar a que l’enxaneta es despengés del pom i que la resta del castell perdés l‘estabilitat i acabés cedint.

El 4de6 amb el pilar els va servir per reconduir la diada i van descartar atacar el 4de7.

 El pilar de cinc dels Minyons era un dels altres grans objectius de la jornada pels amfitrions. Un pilar que el van assolir amb èxit tot i estar treballat des de ben entrada la motxilla de l’enxaneta. La canalla es va trabar entre la terça i l’aixecador provocant un enderreriment de l’estructura.

 L’espadat de cinc sumaria el segon descarregat de la temporada i tancaria la millor actuació de l’any per part dels Minyons de l’Arboç.

Igualada veu el pd8fm de la Joves
Des de la Firagost, la Colla Joves Xiquets de Valls tenia l’espineta del pilar de 8 amb folre i manilles, que va quedar en intent desmuntat. 
Entre la gamma de castells dels de la camisa vermella, un dels seus forts és l’alineació de pilar que porten el d’en Gassó. Per això,  el volien estrenar a les portes de Sant Fèlix.

 Abans però, havien de passar per una diada mínimament plàcida per afrontar el gran repte, que no acabar sent del tot així.

 La Joves va obrir la diada sumant el desè 3de9 amb folre de la temporada i el castell de nou número 300.

 El 4de9 amb folre se’ls va atravessar, ja que no acabaven de trobar les mides idònies per poder treballar còmode el castell i finalment van decidir desmuntar-lo.

 Els de la camisa vermella van optar per fer un altre 2de8 amb folre en segona ronda, castell que li tenen la mida ben presa i que els agradaria treure el folre. Li van sumar el 4de8 amb el pilar.

 Tot una gamma de castells que acabaran de treballar aquesta setmana per intentar pujar un pis més per Sant Fèlix i sumar els primers gammes extres de l’any. 

Comentarios
Multimedia Diari