L'Ibex-35 s'enfonsa gairebé un 4% després de la victòria de Trump

Les accions de Repsol i Meliá han perdut un 4%, mentre que les de Viscofan, ACS, Telefónica, Ferrovial, Indra i Técnicas Reunidas es desplomaven més d'un 3%

19 mayo 2017 17:28 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El parquet madrileny ha obert la sessió d'aquest dimecres amb un fort descens, proper al 4%, després de la victòria de Donald Trump a les eleccions nord-americanes. En concret, el selectiu ha despertat al matí en els 8.595 punts (-3,8%) després de tancar ahir per sobre dels 8.900 punts.

Aquest retrocés és menor al que va experimentar el selectiu madrileny amb la victòria del Brexit al Regne Unit. En aquella ocasió, l'Ibex-35 va obrir amb un descens del 7% que després va arribar a ampliar-se fins a superar el 12% en una de les trompades més grans de la història.

En la jornada d'aquest dimecres, Gamesa i BBVA han estat els valors que més han cedit en l'obertura, amb caigudes superiors al 8%, mentre que IAG ha perdut un 7%. CaixaBank, Mapfre i Sabadell han cedit prop d'un 5,5%, mentre que Bankia i ArcelorMittal han caigut gairebé un 5%.

Les accions de Repsol i Meliá han perdut un 4%, mentre que les de Viscofan, ACS, Telefónica, Ferrovial, Indra i Técnicas Reunidas es desplomaven més d'un 3%.

Passats 10 minuts de l'obertura, l'Ibex-35 ha moderat la seva caiguda al 2,3% i s'ha situat en els 8.726 punts.

Les principals borses europees també han rebut amb forts retrocessos, tot i que menors que els del selectiu madrileny, la victòria de Trump. París ha caigut un 3% en l'obertura, Londres ha cedit un 2,1% i Frankfurt ha caigut un 1,6%.

En el mercat de deute, la prima de risc espanyola s'ha situat en els 111 punts bàsics, amb l'interès a l'1,259%, mentre que l'euro ha guanyat terreny al dòlar i s'intercanvia a 1,1094 'bitllets verds'.

Comentarios
Multimedia Diari