Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'Ibex-35 s'enfonsa gairebé un 4% després de la victòria de Trump

Les accions de Repsol i Meliá han perdut un 4%, mentre que les de Viscofan, ACS, Telefónica, Ferrovial, Indra i Técnicas Reunidas es desplomaven més d'un 3%

Europa Press

Whatsapp
Panel informativo de la Bolsa de Madrid que muestra los valores de la prima de riesgo en los principales países de la zona euro. Foto: EFE

Panel informativo de la Bolsa de Madrid que muestra los valores de la prima de riesgo en los principales países de la zona euro. Foto: EFE

El parquet madrileny ha obert la sessió d'aquest dimecres amb un fort descens, proper al 4%, després de la victòria de Donald Trump a les eleccions nord-americanes. En concret, el selectiu ha despertat al matí en els 8.595 punts (-3,8%) després de tancar ahir per sobre dels 8.900 punts.

Aquest retrocés és menor al que va experimentar el selectiu madrileny amb la victòria del Brexit al Regne Unit. En aquella ocasió, l'Ibex-35 va obrir amb un descens del 7% que després va arribar a ampliar-se fins a superar el 12% en una de les trompades més grans de la història.

En la jornada d'aquest dimecres, Gamesa i BBVA han estat els valors que més han cedit en l'obertura, amb caigudes superiors al 8%, mentre que IAG ha perdut un 7%. CaixaBank, Mapfre i Sabadell han cedit prop d'un 5,5%, mentre que Bankia i ArcelorMittal han caigut gairebé un 5%.

Les accions de Repsol i Meliá han perdut un 4%, mentre que les de Viscofan, ACS, Telefónica, Ferrovial, Indra i Técnicas Reunidas es desplomaven més d'un 3%.

Passats 10 minuts de l'obertura, l'Ibex-35 ha moderat la seva caiguda al 2,3% i s'ha situat en els 8.726 punts.

Les principals borses europees també han rebut amb forts retrocessos, tot i que menors que els del selectiu madrileny, la victòria de Trump. París ha caigut un 3% en l'obertura, Londres ha cedit un 2,1% i Frankfurt ha caigut un 1,6%.

En el mercat de deute, la prima de risc espanyola s'ha situat en els 111 punts bàsics, amb l'interès a l'1,259%, mentre que l'euro ha guanyat terreny al dòlar i s'intercanvia a 1,1094 'bitllets verds'.

Temas

  • INTERNACIONAL

Comentarios

Lea También