L'Observatori de l'Homofòbia denuncia un llibre de dret

El llibre en qüestió és "Derecho penitenciario. El cumplimiento de la pena", del catedràtic de Dret Penal de la Universitat de Barcelona i magistrat de l'Audiència Provincial de Barcelona Carlos Mir Puig

19 mayo 2017 17:49 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El president de l'Observatori contra l'Homofòbia (OCH) i portaveu del Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), Eugeni Rodríguez, ha denunciat que un llibre de dret penitenciari de lectura recomanada a la Universitat de Barcelona i editat el 2015 vulnera la llei catalana contra l'Homofòbia.

El llibre en qüestió és "Derecho penitenciario. El cumplimiento de la pena", del catedràtic de Dret Penal de la Universitat de Barcelona i magistrat de l'Audiència Provincial de Barcelona Carlos Mir Puig.

Eugeni Rodríguez ha denunciat que en aquesta lectura recomanada als alumnes de Dret Penitenciari i editada quan la llei contra l'Homofòbia ja estava vigent, afirma textualment que "els permisos pal·lien els efectes negatius que l'abstinència forçosa ocasiona en el reclús propiciant l'homosexualitat", consideració que motiva de la denúncia.

Rodríguez ha explicat a EFE que ha denunciat avui mateix el text homòfob a la comissió d'Igualtat del Parlament, que es reunia per treballar en el desplegament de la llei aprovada fa dos anys, i davant el Síndic de Greuges, que ha obert diligències.

L'Observatori contra l'Homofòbia ha demanat que el llibre es retiri de totes universitats catalanes i una rectificació pública per part de la secretaria d'Universitats.

Comentarios
Multimedia Diari