Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'Observatori de l'Homofòbia denuncia un llibre de dret

El llibre en qüestió és "Derecho penitenciario. El cumplimiento de la pena", del catedràtic de Dret Penal de la Universitat de Barcelona i magistrat de l'Audiència Provincial de Barcelona Carlos Mir Puig

EFE

Whatsapp
Primer pla del president de l'Observatori Contra l'Homofòbia, Eugeni Rodríguez

Primer pla del president de l'Observatori Contra l'Homofòbia, Eugeni Rodríguez

El president de l'Observatori contra l'Homofòbia (OCH) i portaveu del Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), Eugeni Rodríguez, ha denunciat que un llibre de dret penitenciari de lectura recomanada a la Universitat de Barcelona i editat el 2015 vulnera la llei catalana contra l'Homofòbia.

El llibre en qüestió és "Derecho penitenciario. El cumplimiento de la pena", del catedràtic de Dret Penal de la Universitat de Barcelona i magistrat de l'Audiència Provincial de Barcelona Carlos Mir Puig.

Eugeni Rodríguez ha denunciat que en aquesta lectura recomanada als alumnes de Dret Penitenciari i editada quan la llei contra l'Homofòbia ja estava vigent, afirma textualment que "els permisos pal·lien els efectes negatius que l'abstinència forçosa ocasiona en el reclús propiciant l'homosexualitat", consideració que motiva de la denúncia.

Rodríguez ha explicat a EFE que ha denunciat avui mateix el text homòfob a la comissió d'Igualtat del Parlament, que es reunia per treballar en el desplegament de la llei aprovada fa dos anys, i davant el Síndic de Greuges, que ha obert diligències.

L'Observatori contra l'Homofòbia ha demanat que el llibre es retiri de totes universitats catalanes i una rectificació pública per part de la secretaria d'Universitats.

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También