La 25a Marató, dedicada a l'ictus i a les lesions medul·lars i cerebrals

La campanya de sensibilització apel·la els ciutadans a treure el 'millor costat' amb l´eslògan 'Tots tenim un costat bo. O molt bo', que fa referència a un dels efectes de la malaltia

19 mayo 2017 17:28 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Marató de TV3 arribarà aquest any a la 25a edició amb l’objectiu de recaptar fons per a la investigació sobre l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques, mitjançant el programa solidari que s’emetrà el 18 de desembre i que presentaran els periodistes Ramon Pellicer i Helena Garcia Melero.

La vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, i el director de la Fundació La Marató, Lluís Bernabé, van presentar ahir a les instal·lacions de TV3 les dades sobre la incidència i la importància de l’ictus i de les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques, així com la campanya de difusió i sensibilització de La Marató d’aquest any.

A Catalunya, l’ictus és la primera causa de mort en dones i la tercera en homes, i sovint provoca una paràlisi de mig cos i dificultats per parlar o comprendre correctament.


Malaltia letal
El director del Pla Director de la Malaltia Vascular Cerebral de la Conselleria de Salut de la Generalitat, Miquel Gallofré, va explicar que l’ictus «és una de les tres malalties més letals del món i a Catalunya hi ha més de 13.000 ingressos cada any».

El cap de l’àrea de Lesió Medul·lar de l’institut Guttmann, Joan Vidal, va manifestar que les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques es produeixen «quan es rep un cop fort al crani o a la columna vertebral, que danya el cervell o la medul·la espinal, i molts afectats queden amb discapacitat».

Com a prèvia a l’emissió del programa solidari, TV3 va posar en marxa des d’ahir una campanya de difusió de La Marató, amb un anunci produït per Ogilvy Barcelona en què el protagonista és un nen que se solidaritza amb la seva mare, afectada per una paràlisi. L’eslògan de la campanya de difusió és ‘Tots tenim un costat bo. O molt bo’, que fa referència a un dels efectes de l’ictus, com és la paràlisi d’una part del cos, i que apel·la la ciutadania a treure «el millor costat», segons el director de màrqueting de la CCMA, Dani Reyes.

En la publicitat de la campanya, es veu el petit a l’escola realitzant tasques quotidianes com posar-se un jersei, escriure o recollir els seus llibres amb una sola mà, ja que porta l’altra en tot moment enganxada al cos.

Amb aquesta petita història, els organitzadors de la Marató busquen sensibilitzar sobre la patologia de l’ictus, que en un 45% dels casos deriva en una discapacitat posterior.

Aquesta patologia afecta 13.000 persones cada any a Catalunya, 1.300 d’elles menors de 55 anys, i és la primera causa de mort en dones i la tercera en homes.

Comentarios
Multimedia Diari