Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La CUP de Barcelona vol retirar l'estàtua de Colom

Demana substituir-los per «un símbol de la resistència americana contra l'imperialisme, l'opressió i la segregació indígena»

Agències

Whatsapp
Imatge de l'estàtua ubicada a Barcelona. Foto: DT

Imatge de l'estàtua ubicada a Barcelona. Foto: DT

La CUP Capgirem Barcelona demanarà en el ple municipal de divendres retirar les estàtua de Cristòfor Colom situada al final de la Rambla, i declarar laborable el Dia de la Hispanitat, el 12 d’octubre. La CUP reclama retirar l’estàtua de Colom i tots els ornaments de la base de la columna que fan enaltiment de la conquista d’Amèrica, i substituir-los per «un símbol de la resistència americana contra l’imperialisme, l’opressió i la segregació indígena», segons avançà ahir El Mundo. Demana retirar banderes espanyoles i símbols monàrquics d’edificis i de la via pública, i insta Interior a no autoritzar «manifestacions ni actes de tipus feixista a la ciutat» pel 12 d’octubre.

SCC convida Puigdemont

Societat Civil Catalana (SCC), per la seva banda, ha convidat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a assistir al seu acte amb motiu del Dia de la Hispanitat. Segons explicà ahir el vicepresident de SCC, José Domingo, l’acte tindrà lloc amb el lema ‘Espanya sona bé’ a les 17 hores del 12 d’octubre al Parc de Can Dragó, situat al districte de Nou Barris de Barcelona, i inclourà parlaments i actuacions musicals.

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También