La CUP de Barcelona vol retirar l'estàtua de Colom

Demana substituir-los per «un símbol de la resistència americana contra l'imperialisme, l'opressió i la segregació indígena»

19 mayo 2017 18:02 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La CUP Capgirem Barcelona demanarà en el ple municipal de divendres retirar les estàtua de Cristòfor Colom situada al final de la Rambla, i declarar laborable el Dia de la Hispanitat, el 12 d’octubre. La CUP reclama retirar l’estàtua de Colom i tots els ornaments de la base de la columna que fan enaltiment de la conquista d’Amèrica, i substituir-los per «un símbol de la resistència americana contra l’imperialisme, l’opressió i la segregació indígena», segons avançà ahir El Mundo. Demana retirar banderes espanyoles i símbols monàrquics d’edificis i de la via pública, i insta Interior a no autoritzar «manifestacions ni actes de tipus feixista a la ciutat» pel 12 d’octubre.

SCC convida Puigdemont

Societat Civil Catalana (SCC), per la seva banda, ha convidat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a assistir al seu acte amb motiu del Dia de la Hispanitat. Segons explicà ahir el vicepresident de SCC, José Domingo, l’acte tindrà lloc amb el lema ‘Espanya sona bé’ a les 17 hores del 12 d’octubre al Parc de Can Dragó, situat al districte de Nou Barris de Barcelona, i inclourà parlaments i actuacions musicals.

Comentarios
Multimedia Diari