La CUP demana 'responsabilitats' al Govern per la mort d'un detingut per la policia a Cunit

La formació demana també l'actualització dels protocols de reducció

19 mayo 2017 19:58 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La diputada de la CUP Mireia Vehí ha condemnat la mort d'un home sota custòdia policial a Cunit. Ha demanat "responsabilitats" als Mossos per aquest cas i ha exigit al conseller d'Interior, Jordi Jané, l'actualització dels protocols de reducció, que ja han causat altres morts, segons ha dit. 

"Cal donar la cara per les decisions preses, que són legítimes", ha expressat el diputat de la mateixa formació, Albert Botran, que ha qualificat de "contrasentit" que Interior enviï els Mossos d'Esquadra als municipis per recollir la documentació reclamada per l'Audiència Nacional o bé el Tribunal Constitucional. "Hem de fer valdre la legítima majoria independentista al Parlament per no fer de corretja de transmissió de les institucions espanyoles i l'ordenament jurídic espanyol, que només busca ofegar el dret a decidir del poble català", ha afegit.

Actuació dels Mossos en el cas de Cunit

La diputada Mireia Vehí ha assegurat que el cas de la persona morta a Cunit mentre estava sota custòdia policial no és "un fet aïllat" ni "qüestió de mala sort" sinó que respon a la "reiterada" aplicació del protocol de reducció del cos, que ja ha provocat altres morts, segons ha assegurat. Vehí ha llegit els noms de les set persones que els darrers anys han mort en dependències policials catalanes.

Ha instat el Govern a revisar aquest protocol. "És una tasca pendent. El que és estrany és que no hi hagi més morts", ha dit. I també a esclarir els fets, perquè cal assumir "responsabilitats", segons ha argumentat en roda de premsa des de la cambra catalana.

Comentarios
Multimedia Diari