La CUP porta a Fiscalia la cessió d'un hospital públic a una empresa privada

El Govern d´Artur Mas autoritzà el 2014 que una fundació traspassés a la companyia un contracte de 500 milions

19 mayo 2017 18:45 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La diputada de la CUP al Parlament Eulàlia Reguant va anunciar ahir que portaran a Fiscalia la cessió de l’hospital públic Hestia Duran i Reynals en 2014 a una empresa privada que suposadament va donar 80.000 euros a CDC, segons publica El País.

A més, la CUP exigeix a Junts pel Sí (JxSí) que «depuri responsabilitats» i en concret va demanar la «dimissió» com a diputat de l’exconseller de Justícia i també exgerent de Convergència, Germà Gordó.

Segons informa el diari El País, l’hospital públic Hestia Duran i Reynalds, ubicat a l’Hospitalet de Llobregat, va començar sent gestionat per una entitat sense ànim de lucre, la Fundació Sociosanitària de Barcelona (FSSB), però posteriorment aquesta última va decidir cedir-lo al grup privat Hestia, una operació que va ser autoritzada pel Govern que presidia Artur Mas, i en concret, pels consellers de Salut, Boi Ruiz, i de Justícia, Germà Gordó.

Donació de 80.000 euros

Gordó, també, era el gerent de CDC quan tres anys abans el grup Hestia va efectuar donacions a aquest partit a través de les seves dues fundacions –Catdem i Fòrum Barcelona– per valor de 80.000 euros. En una roda de premsa de la CUP, la diputada Eulàlia Reguant ha emmarcat aquest assumpte «dins de la dinàmica de ‘portes giratòries’ i d’afavorir els amics» que ja ha estat denunciada anteriorment.

També va advertir que «si es demostra que aquest és un altre cas de finançament il·legal de CDC, actualment denominat com Partit Demòcrata Català (PDC), s’evidenciarà que els convergents han utilitzat el model sanitari per enriquir-se».

«Això –va afegir– no s’explica sense una forma de fer del model sanitari català de connivència entre el públic, el privat i el de partit, és la ‘sociovergència sanitària’ que ha imperat en els últims trenta anys».

Segons Eulàlia Reguant, que el model sociosanitari català sigui essencialment concertat entre la sanitat pública i empreses privades «comporta que milions d’euros dels pressupostos públics acabin anualment en mans privades».

«Hi ha qui fa negoci amb l’envelliment de la població», la lamentar abans de recordar que el grup Hestia va obtenir l’any 2014 uns beneficis d’uns 35 milions d’euros, dels quals 31 procedeixen de facturació publica i només 3,5 milions de privada», la qual cosa reflecteix «la magnitud de la transferència econòmica de diners públics a l’empresa privada».

Comentarios
Multimedia Diari