La Colla Vella no té aturador

Els rosats van signar ahir el seu millor Firagost amb tres castells de gamma extra descarregats amb una execució sublim. La Joves va recuperar les sensacions amb els castells de nou

19 mayo 2017 22:07 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La plaça del Blat es va rendir ahir als peus de la Colla Vella. Els rosats van oferir un espectacle casteller suprem, de primer nivell, amb tres castells de gamma extra, dos dels quals encara no havien descarregat aquesta temporada.

La Vella es va apuntar el seu millor Firagost, tota una demostració de força i del seu bon moment. La Joves, per la seva banda, va sortir de plaça amb la satisfacció d’haver descarregat dos castells de nou, que tot i que van patir, van poder completar. La d’ahir quedarà en el record com la millor diada de Firagost que s’ha vist fins ara.

La Vella, sublim

El que va fer ahir la Colla Vella és difícil d’explicar amb paraules. La plaça del Blat va embogir amb els castells que els rosats van descarregar.

D’entrada, els de Manel Urbano van optar pel 3 de 9 amb folre, que van descarregar sense problemes i amb total comoditat. Un castell que els va donar la confiança necessària per, a la segona ronda, intentar el primer gamma extra de la diada. Urbano ja feia dies que assegurava que per Firagost havien de fer els mateixos o millors castells que per Sant Joan. Llavors van completar el primer 2 de 9 emmanillat de la temporada, i ahir hi van tornar, iho van fer amb un domini absolut de l’estructura, que no va patir en cap moment.

Amb el primer gamma extra de la diada a la butxaca, els rosats van voler fer un pas més i intentar un castell que encara no han fet aquest curs: el 4 de 9 amb folre i el pilar. I van tornar a oferir un gran espectacle, amb una execució brillant del castell i amb un domini absolut del pilar.

Però això no acabava aquí. Amb els tres castells descarregats, a la ronda de pilars la Vella es va guardar l’espadat de vuit amb folre i manilles. Si les darreres setmanes havien exhibit un gran nivell amb el pilar, ahir ho van tornar a fer, i van descarregar un espectacular pilar de 8 emmanillat, el primer del curs, que va acabar amb els càntics i celebracions de la Colla Vella.

«Firagost és un punt d’inflexió per la colla, som molta gent i ho hem volgut aprofitar», explicava el cap de colla, Manel Urbano, el qual afegia que «els dos passos endavant d’avui són molt importants per planificar el mes d’agost i arribar amb feina feta». Sobre l’estrena del 4 de 9 amb folre i el pilar, Urbano assegura que si bé la prioritat era el 2 de 9 emmanillat, haver-lo descarregat «ens ha donat bones sensacions, teníem molt a guanyar i poc a perdre».

Urbano va acabar fent una crida a la colla per ser molta gent a les properes diades i continuar creixent per arribar a Sant Fèlix en el millor estat de forma possible. Ahir al Portal Nou la Vella segur que va celebrar una diada per emmarcar.

La Joves recupera els galons

No van fer castells de gamma extra, però van sortir de plaça amb tres castells descarregats. La Joves va recuperar les sensacions amb els castells de nou ahir a la diada de Firagost. Aquest era el repte que s’havien marcat i ho van aconseguir, si bé ho van fer amb un esforç extra de treball en els dos castells de nou.

D’entrada, la Joves va optar pel 3 de 9 amb folre, un castell carregat de cares noves que van descarregar d’una manera èpica. Des del primer moment que el castell estava molt obert a nivell de quints, però la tenacitat dels castellers va fer que el castell aguantés fins al final.

A la segona ronda van optar pel 7 de 8, que van completar amb força comoditat, i a la tercera ronda hi van tornar amb el 4 de 9 amb folre. Aquest també va oferir una dosi extra d’èpica, ja que el castell es va poder descarregar després d’una gran feina, sobretot al pis de terços, on un dels castellers fins i tot va acabar amb un sol peu sobre el seu segon. Patint, però dos castells de nou descarregats, molt importants per l’agost de la Colla Joves.

«Això era el que desitjàvem per Firagost», explica el cap de colla, Jaume Galofré, que també admetia que «ens ha quedat pendent el 5 de 8, que no hem pogut fer per una baixa d’última hora». Galofré assegurava que «hem fet la feina d’una manera que no ens agrada, però que també suma i que ajuda a tirar endavant la colla, que té ganes de créixer».

El cap de colla assegura que «a l’agost havíem de fer feina a plaça i ho hem fet, ara que hem tornat amb els castells de nou no els deixarem», i admetia que «tota la gent que ha treballat de valent amb la colla, també es mereixia anar als castells de nou, i ara segur que anirà molt millor».

Ahir van recuperar els galons de nou, i ara el repte és continuar-ho fent a la resta de diades del mes d’agost, amb cites molt exigents.

Firagost va ser ahir de traca i mocador, i només era Firagost. I la plaça ho va viure fins al darrer sospir de la diada, entre càntics de la Joves i la Vella, allò que només passa a Valls.

Comentarios
Multimedia Diari