Más de Noticias

La Coordinadora de Colles Castelleres recorda que l'acord pels drets televisius és "d'obligat compliment"

La CCCC respon al rebuig que han mostrat Verds i Vella, i diu que està treballant per "aconseguir una situació plenament satisfactòria" per a tothom

ACN

Whatsapp
La Vella va descarregar el 4de9 net per Santa Úrsula. Foto: Alfredo González

La Vella va descarregar el 4de9 net per Santa Úrsula. Foto: Alfredo González

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha sortit al pas de la polèmica generada vers la gestió dels drets d’imatge, recordant que l’acord de la darrera assemblea és “d’obligat compliment”, ja que es va aprovar per “amplíssima majoria”. En un comunicat emès aquest dimecres, la CCCC respon als Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que van oposar-se a ratificar l’acord vigent fins ara amb TVC. Les dues colles esgrimien que es tracta d’un acords tàcit i que cadascuna de les entitats no compta amb la cessió dels drets d’imatge de tots els integrants. Per tant, deien que no poden oferir els drets en conjunt a la Coordinadora per a què aquesta els cedeixi a la televisió. Alhora, Verds i Vella demanaven que el conveni amb TVC es signés per escrit, preservant la “sobirania” de les colles. Davant les reticències, la CCCC diu que treballa “per aconseguir una situació plenament satisfactòria” per a tothom.

La CCCC subratlla que l’acord aprovat dissabte a l’assemblea de colles sobre els drets de comunicació i les retransmissions televisives “no implica cap canvi respecte la situació dels anys anteriors”. Al comunicat, la Coordinadora recorda que la votació va servir per ratificar els compromisos adquirits des de fa 20 anys, els quals es basen en un conveni a tres bandes: la CCCC cedeix a Damm els drets d’imatge de les sis diades principals a canvi d’un patrocini per pagar les assegurances dels castellers, i Damm cedeix al seu torn els drets a TVC per a les retransmissions. 

Al mateix temps, la CCCC assegura que la ratificació d’aquest conveni –que Vilafranca i Vella criticaven que no estigués legalment escrit-, “en cap cas suposa un impediment per a què La Xarxa pugui continuar fent la seva programació de continguts castellers”. Així, la Coordinadora sosté que l’acord de l’assemblea permet, precisament, que la Xarxa estableixi un conveni propi o s’integri al ja existent “per desenvolupar la seva feina amb totes les garanties”, com ja va senyalar el president de la CCCC en declaracions a l’ACN. 

Finalment, la Coordinadora tanca el seu comunicat fent una crida al consens amb les colles reticents a aquest acord, com la Vella de Valls i els Castellers de Vilafranca. La CCCC assegura que treballa per trobar un punt d’entesa que satisfaci “tots els actors implicats i el món casteller en general”, i senyala la importància que “es respectin els drets de les colles castelleres, de manera que se’n beneficiïn totes en conjunt”. “Estem convençuts que hi ha els mitjans i la disposició per part de tots per aconseguir aquest acord”, conclou.

Temas

  • CASTELLS

Comentarios

Lea También