La DO Tarragona aposta per l'enoturisme

L'estiu és una bona oportunitat per acostar-se als diferents cellers i cooperatives d'aquest territori situat a les comarques de l'Alt Camp, el Baix Camp, la Ribera d'Ebre i el Tarragonès

19 mayo 2017 22:15 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sopar tot escoltant jazz en un celler modernista de principis del segle XX; passejar entre vinyes quan el sol s’amaga, tastar i descobrir nous vins a la vora de l’Ebre o aprendre els secrets de les abelles a tocar d’un celler amagat en una vall són algunes de les possibilitats enoturístiques que ofereixen els cellers de la DO Tarragona repartits per l’Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès i una part de la Ribera d’Ebre.

Ja fa anys que la DO Tarragona considera l’enoturisme com una opció més per acostar el món del vi al visitant. Així, aquest estiu són moltes les activitats per difondre el vi entre els turistes i també entre el públic local. A l'Alt Camp, es pot visitar la Cooperativa de Vila-rodona (www.coopvila-rodona.com), amb el seu celler modernista de Cèsar Martinell; acostar-nos fins a Vinya Janine (www.vinyajanine.com) a Rodonyà per descobrir els seus vins fins i tot amb una passejada amb carro o cavall per les vinyes; acostar-nos al nord de la comarca, al Celler Mas Vicenç de Cabra (www.masvicens.com) que també fa visites guiades o apropar-nos a la Vinícola de Nulles (www.adernats.cat) on durant les últime setmanes s'ha celebrat la Vinitcultura i on el pròxim 31 de juliol tindrá lloc la Vinitfest que uneix gastronomia, els vins Adernats de la DO Tarragona i el patrimoni arquitectònic. A més, per la verema preparen noves activitats amb visites guiades que acabaran amb els turistes trepitjant el raïm.

És una oportunitat de conèixer aquest territori i el procés d'elaboració

Al Baix Camp el celler Mas del Botó (www.masdelboto.cat), a l'amagada vall del riu Cortiella, a Alforja, ens ofereix una combinació de tast de vins i descoberta del món de les abelles; també el celler de Muller de Reus (www.demuller.es) ofereix visites guiades.

A la Ribera d’Ebre hi trobem el Celler Suñer de Ginestar (www.vinsiolisuner.com) on entre diversitat de propostes ens ofereix un taller de vins acompanyat d’una clotxa, Biopaumerà de Rasquera (www.biopaumerà.com) o el Celler Pedrola de Miravet han vist en les activitats al voltant del món del vi una bona oportunitat per arribar al consumidor final.

A banda de tots aquests cellers també trobarem d’altres empreses i cooperatives de la DO Tarragona amb agrobotigues per fer arribar els seus productes i activitats al voltant del vi com ara la Cooperativa de Bràfim, Cal Garriga de Bràfim, Celler 9+ a la Nou de Gaià, Molí de Rue a Vinebre, Vinyes del Terrer a Vila-seca, Clos Barenys a Vila-seca o La Boella a La Canonja.

Més informació al web: www.dotarragona.cat/enoturisme o bé trucant al telèfon 977.217.931

Comentarios
Multimedia Diari