La Festa Major de Sant Joan de Valls es clourà amb un piromusical

El dispararà la valenciana Pirotècnia Peñarroja el 26 de juny, enguany dia festiu a la ciutat, a la zona del Fornàs

17 mayo 2017 08:28 | Actualizado a 22 mayo 2017 10:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Festa Major de Sant Joan de Valls 2017 tindrà una cloenda especial en disparar-se un espectacle piromusical, que conjuminarà els focs d’artifici i la música en la zona del Fornàs. L’empresa encarregada de disparar-lo serà la Pirotècnia Peñarroja, que tradicionalment obre cada 1 de març les mascletaes de les Falles de València i en les quals ha participat ininterrompudament des de 1993. 

L’any passat també realitzà altres piromusicals de gran prestigi, com el del festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola, que va reunir més de cent mil persones; el del Festival Medieval d’Elx en què també es va programa el cèlebre Misteri d’Elx, Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, o a les festes majors de San Isidro de Madrid al Parc del Retiro. Aquest mateix 2017 ha disparat el piromusical de la Cavalcada dels Reis d’Orient a la mateixa ciutat de València.


Dilluns 26 de juny, enguany jornada festiva a Valls, la zona del Fornàs es vestirà de gala per acollir el nou espectacle, que es preveu que mantingui la durada dels castells de focs clàssics dels darrers anys, amb quinze minuts. El castell de focs vallenc ha pujat de nivell en les edicions viscudes a partir de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela del 2011. 

La nova disposició estrenada precisament també per al Piromusical de cloenda d’aquelles festes, que ha ampliat el camp visual per als espectadors, ha permès un millor disseny per part de les pirotècnies i ha augmentat la seguretat de l’espectacle, ha fet que Sant Joan hagi comptat amb algunes de les millors empreses del panorama estatal.

Així els noms de Ricardo Caballer (Decennals 2011), Vicent Caballer (Sant Joan 2011), o Pirofantasia, Gironina, Turís o Valenciana en les següents edicions, han permès la progressió en prestigi i assistència a l’acte més multitudinari de la Festa Major de Sant Joan. Ha esdevingut una marca distintiva de la Festa Major vallenca comptar amb alguns dels grans noms de la pirotècnia presents a les Falles de la ciutat de València o en els més prestigiosos concursos internacionals de focs, actualment els de Sant Sebastià i Bilbao.

Per aquest motiu, enguany des de l’organització s’ha optat per evolucionar el castell de focs clàssic cap al nou format del castell de focs piromusical. La nit del 26 de juny els equips tècnics de so seguiran la mateixa disposició que en el Piromusical de les darreres Decennals amb cinc punts d’emissió frontals i dos en els extrems. 

Comentarios
Multimedia Diari