La Fiscalia demanarà al jutge del Vendrell presó sense fiança pel tresorer de CDC i l'alt càrrec del Govern

L'administrador de CDC Andreu Viloca, i el director general d'Infraestructures de la Generalitat, Josep Antoni Rosell, han dormit a la caserna de la Guàrdia Civil de Tarragona i han de comparèixer en seu judicial en les pròximes hores

19 mayo 2017 21:28 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Fiscalia Anticorrupció té previst demanar l'ingrés a la presó sense fiança per a l'administrador de CDC, Andreu Viloca, i el director general d'Infraestructures de la Generalitat, Josep Antoni Rosell, pel cas del 3 %, segons han informat a Efe fonts judicials.

Viloca i Rosell, al costat dels altres vuit detinguts en l'última fase de l'operació "Petrum" que la Guàrdia Civil va desplegar ahir, passaran en les pròximes hores a disposició del jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell (Baix Penedès), que investiga si la formació nacionalista va cobrar comissions del 3 % d'empresaris a canvi de l'adjudicació d'obres i serveis públics.

L'administrador de CDC, que també ho és de la fundació Catdem, va ser detingut ahir després que el mes d'agost passat la Guàrdia Civil registrés el seu despatx, situat a la seu central de la formació nacionalista, a la recerca de documentació que avali la tesi de la Fiscalia sobre el presumpte pagament de comissions.

En aquella anterior fase de la investigació, Viloca no va ser arrestat, però la documentació confiscada al seu despatx relativa a la fundació Catdem -que comparteix la comptabilitat amb CDC- va precipitar la seva detenció.

Un cop declari davant el magistrat, que manté la causa sota secret de sumari, la Fiscalia demanarà la celebració d'una compareixença en la qual sol·licitarà al jutge que decreti l'ingrés a la presó sense fiança de l'administrador.

Un dels arguments que esgrimirà la Fiscalia davant el magistrat és el risc que Viloca destrueixi proves si queda en llibertat amb càrrecs, tenint en compte el precedent del passat 28 d'agost, en què es va trobar al seu despatx una trituradora de papers.

Al llarg de l'últim mes, la Guàrdia Civil ha estat reconstruint aquest document, en el qual es podia llegir l'encapçalament de l'empresa Teyco, encara que segons fonts judicials l'esmentat paper, tot i ser rellevant, no ha resultat clau per a la investigació.

Els agents van detenir ahir al director general d'Infraestructures,cat, que gestiona l'obra pública de la Generalitat, i al llarg de tot el dia van estar registrant el seu despatx.

Els investigadors creuen que Rosell pot tenir accés a informació clau sobre les contractacions públiques de la Generalitat, de manera que també podria existir risc que destruís proves, segons les mateixes fonts.

Un dels elements que el jutge podria tenir en compte per decidir si empresona els dos detinguts és l'elevada pena a què s'exposa pels delictes que la Fiscalia li atribueix: suborn, blanqueig de capitals, prevaricació, finançament il·legal de partits polítics, alteració de preus en concursos i subhastes públiques i falsedat en document mercantil.

Viloca i Rosell, igual que la resta de detinguts, han passat la nit a les dependències de la Comandància de la Guàrdia Civil a Tarragona, on van ser traslladats després dels registres practicats a la seu de CDC, a les empreses dels arrestats i als seus domicilis particulars. EFE

 

 

Comentarios
Multimedia Diari