La Generalitat decreta l'alerta per nevades el cap de setmana

Zones com cotes altes de les muntanyes de Prades o La Vinaixa (Alt Camp) podrien quedar afectades

19 mayo 2017 20:08 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha posat en nivell d'alerta el pla d'emergències Neucat per la previsió de nevades de dissabte que ve.

Segons les previsions, les nevades poden afectar el Pirineu i Prepirineu en qualsevol cota i a partir del migdia també a parts elevades del prelitoral central i sud.

Els meteoròlegs esperen nevades importants el cap de setmana al Pirineu, Prepirineu i menys abundants a d'altres zones com cotes altes de Ports de Beseit, muntanyes de Prades, La Vinaixa (Alt Camp), La Panadella, Montseny i Montserrat.

La predicció actual no preveu nevades a les zones metropolitanes, però Protecció Civil recomana limitar la mobilitat en les hores que es preveu que nevi, i sobretot portar les cadenes al vehicle.

Segons l'SMC, durant el matí de dissabte, la baixada de temperatures serà notable, i les nevades començaran a afectar sobretot el Pirineu i Prepirineu amb una cota entorn dels 1.000 metres.

En aquesta zona acabarà nevant a totes les cotes, i a d'altres zones del territori la cota de neu baixarà fins al voltant dels 400 metres.

En tot l'episodi, es podran acumular gruixos de més de 50 centímetres per damunt dels 2.000 metres.

A les comarques del Pirineu i Prepirineu tant oriental com occidental, la probabilitat que s'acumulin més de 5 centímetres per damunt dels 600 metres és molt alta (4 sobre 6); mentre que també pot nevar, però amb menys probabilitat, a la resta de comarques de la Catalunya Central, interior de Barcelona, Lleida i el terç sud de Catalunya. 

 

Comentarios
Multimedia Diari