La Guàrdia Civil deté un fals metge que exercia a l'Hospital de Figueres

Va treballar sis mesos sense queixes de pacients o companys

19 mayo 2017 19:16 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació Mederi, va detenir un home de 45 anys per haver exercit com a fals metge a l’Hospital de Figueres. L’arrestat, que també s’havia fet passar de forma fraudulenta com a professor de la Facultat de Fisioteràpia de València, està acusat de presumptes delictes d’intrusisme professional, falsificació de documents i contra la salut pública.

La detenció culminava una investigació que va arrencar a principis de febrer, quan agents de la Guàrdia Civil de Girona van tenir coneixement que una persona estaria exercint com a metge a Figueres sense tenir la titulació. El sospitós era un home contractat per l’ICS (Institut Català de la Salut), el qual hauria presentat documentació falsificada per aconseguir el lloc de treball.

A mesura que la investigació va avançar, la Guàrdia Civil va constatar que la documentació presentada per aquesta persona per fer de metge i de professor a diverses facultats de medicina i fisioteràpia era falsa. Manipulant la titulació universitària és com havia aconseguit registrar-se al Col·legi Oficial de Metges de Girona i va treballar durant sis mesos al Punt d’Atenció Continuada (PAC).

Comentarios
Multimedia Diari