La Infanta se equivoca de cuenta al ingresar los 600.000 euros

Després que la procuradora de la infanta Cristina presentés ahir un escrit davant el jutjat, comunicant l'ingrés en el compte judicial d'aquest jutjat de la quantia en concepte de 'consignació ad cautelam de la responsabilitat civil exigida', la secretària judicial ha comprovat avui que l'ingrés no s'havia efectuat

19 mayo 2017 23:55 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El jutge del cas Nóos, José Castro, ha informat la defensa de la infanta Cristina que s'ha equivocat de compte bancari en ingressar la responsabilitat civil de 587.413 euros i ho ha fet en un jutjat de Barcelona en comptes de al jutjat d'Instrucció número 3 de Palma.

Després que la procuradora de la infanta Cristina presentés ahir un escrit davant el jutjat, comunicant l'ingrés en el compte judicial d'aquest jutjat de la quantia en concepte de "consignació ad cautelam de la responsabilitat civil exigida", la secretària judicial ha comprovat avui que l'ingrés no s'havia efectuat.

El jutge Castro ha dictat una providència en la qual informa la representació processal de la infanta Cristina que "no és possible donar per consignada la quantitat" ja que per error ha estat ingressada en un compte diferent, en canviar l'ordre de dues xifres del número de compte.

Castro detalla que el compte d'Instrucció número 3 acaba en 0458, i la del jutjat barceloní en 0548.

Els diners han anat a parar a un compte del Jutjat de Primera Instància número 15 de Barcelona.

La quantitat és el que va sol·licitar el fiscal Anticorrupció Pedro Horrach a la infanta Cristina en el seu escrit d'acusació, com a beneficiària o responsable civil a títol lucratiu.

Es tracta de la meitat dels fons que, segons Horrach, va ingressar de forma il·lícita l'empresa Aizoon, propietat de la infanta Cristina i el seu marit, Iñaki Urdangarin, al 50%, i que van destinar a pagar despeses personals.

Segons allò sol·licitat tant per la Fiscalia com per l'Advocacia de l'Estat, la infanta podria ser requerida a pagar aquesta responsabilitat civil en cas que Urdangarin fos condemnat en el judici del cas Nóos.

El fet que la defensa de la infanta hagi anticipat l'ingrés de l'esmentada responsabilitat civil no afecta el desenvolupament de la causa, en què el jutge Castro dictarà els pròxims dies l'acte d'obertura de judici oral.

Comentarios
Multimedia Diari