La Marató: ‘Serem més forts’, un crit a la participació

Aquesta setmana s’ha estrenat l’espot d’enguany amb un himne coral de l’escena musical catalana. Es tracta d’una composició original de Jordi Cubino

12 noviembre 2020 07:50 | Actualizado a 12 noviembre 2020 09:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Grans veus i grups del panorama musical català entonen enguany l’espot de La Marató 2020: Serem més forts. Es tracta d’un crit a la participació per la Covid-19 amb un himne coral interpretat per Miki Núñez, Suu, Elena Gadel, Lildalmi, Gemma Humet, Antonio Orozco, Nina, Dyango, Marina Prades, Eduard Costa, Joan Garrido, Sicus Carbonell, Ferran Massagú, Joan Rovira, Ju, Aiala, David Busquets i Sara Terraza, i els grups Buhos, Las Migas, Doctors Prats, La Follie, Maruja Limón i Els Catarres.

Es tracta d’una composició original de Jordi Cubino que posa la banda sonora al claim d’aquesta edició: «Aquesta Marató toca a tothom», un missatge que interpel·la directament a tota la ciutadania i que es converteix en una crida a la participació. Així mateix, el compositor, habitual productor del disc de La Marató, escriu a la cançó que, «després de tot el que estem passant i que ens toca a tots, serem més forts. És l’esperança que ens queda a tots els catalans que, dia a dia, hem respost amb coratge i solidaritat a la pandèmia de la Covid-19». El Parc Audiovisual de Catalunya, a Terrassa, va ser l’escenari triat per crear l’estudi de gravació on es va enregistrar la cançó, en directe i seguint totes les mesures vigents de seguretat sanitària. Els artistes estaven separats per mampares de metacrilat, amb un micròfon bidireccional a cada banda. Al mig, un piano per harmonitzar les veus.

«La cançó Serem més forts s’ha convertit, en només 36 hores que fa que s’ha estrenat, en el contingut de TV3 que ha generat més audiència a Instagram TV fins ara», va destacar ahir el director de TV3, Vicent Sanchis. Unes dades espectaculars, com les més de 400.000 reproduccions a IGTV, YouTube i TV3 a la carta i que encara pugen o com l’engagement i les comparticions, més de 15.000 usuaris han compartit el vídeo. «És una dada inèdita», va remarcar Vicent Sanchis.

Amb l’estrena de l’espot, s’ha donat inici a l’edició més excepcional de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, i per això ha començat abans la campanya de divulgació i sensibilització, i ja té obert el marcador per rebre donatius.

Aquesta situació d’excepcionalitat a causa de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2, i davant de la necessitat urgent d’avançar en la recerca, el Patronat de la Fundació La Marató de TV3 va decidir, el passat mes d’abril, canviar el tema previst per a La Marató d’enguany per dedicar-lo a la Covid-19 i traslladar l’edició de la salut mental l’any 2021, coincidint amb el 30è aniversari de La Marató.

Comentarios
Multimedia Diari