La Marató recapta gairebé 2 milions d'euros durant les vuit primeres hores

Aquest any el programa solidari està dedicat a la investigació de l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques

19 mayo 2017 17:00 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

"La Marató" de TV3 i Catalunya Ràdio ha recaptat 1.952.677 euros des de les vuit del matí fins a les quatre de la tarda, segons QUE ha informat avui la televisió autonòmica, que aquest any ha dedicat el programa solidari a la investigació de l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

A les vuit del matí ha començat "La Marató" a Catalunya Ràdio i a les deu s'hi ha incorporarà TV3 per oferir, fins a passada la matinada, un programa dirigit a la divulgació, la sensibilització i l'entreteniment amb la finalitat de recaptar fons per a projectes d'investigació sobre aquest tipus de malalties.

"La Marató" celebra avui el seu 25 edició amb un programa de televisió en directe conduït per Helena García Melero i Ramon Pellicer, i que inclou una mostra representativa de les activitats que la ciutadania ha dut a terme durant les setmanes prèvies i connexions en directe amb les accions que tenen lloc avui a tot Catalunya.

Durant el matí, Ramon Pellicer ha tocat el calaix amb la banda de música Sopa de Cabra; Marcos Franz, l'actor que interpreta Gerard en la sèrie "Merlí", ha mostrat les seves dots musicals, i Doctor Prats i SP3 han interpretat "Les nits no moren mai" al plató de TV3.

Molts famosos han recolzat aquesta jornada solidària, com és el cas de Mónica Naranjo, que ha explicat que la seva mare va patir un ictus, o l'actriu Teresa Gimpera i la model Judit Masco, que han fet una crida a la participació.

El director de cinema Ventura Pons, que va patir un accident de bicicleta que li va deixar el cos mig immobilitzat, ha explicat a Catalunya Ràdio la seva experiència i la rehabilitació que va haver de seguir: "La vida és l'única veritat que hi ha. Vaig tornar a néixer", ha resumit.

Durant tot el dia, TV3 ha connectat intermitentment amb la Fira de Barcelona, on més de 2.000 voluntaris han atès per telèfon a les persones interessades a col·laborar amb "La Marató".

Entre aquests voluntaris s'ha vist aquest matí el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la consellera de la Presidència, Neus Munté, el Delegat del Govern, Enric Millo, el líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol i la portaveu de C's al Parlament, Inés Arrimadas, entre d'altres.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, té previst participar en el programa a partir de les 20.00 hores des de Girona.

En paral·lel a l'emissió televisiva, Catalunya Ràdio ha ofert un programa especial d'"El suplement", amb Ricard Ustrell, a partir de les 08.00 hores del matí

Comentarios
Multimedia Diari