Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Seguretat Social treu 9.500 milions d'euros de la guardiola de les pensions

El govern deixa aquests fons de reserva amb poc més de 15.900 milions d'euros

Europa Press

Whatsapp
Un grup de jubilades en el centre de dia de la Plataforma Centre Multiserveis de Vilanova i la Geltrú. Foto: ACN

Un grup de jubilades en el centre de dia de la Plataforma Centre Multiserveis de Vilanova i la Geltrú. Foto: ACN

La Tresoreria General de la Seguretat Social ha disposat de 9.500 milions d'euros del Fons de Reserva per afrontar tant la paga ordinària com l'extraordinària que reben els pensionistes el desembre, segons ha informat el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social.

El Ministeri recorda que el desembre de cada any es produeix una "important" necessitat de finançament per afrontar aquestes dues mensualitats.

Després d'aquesta disposició el Fons de Reserva, conegut com a 'guardiola de les pensions', supera els 15.915 milions d'euros a 1 de desembre, l'1,48% del PIB de l'any 2015, tot i que el valor de mercat és de 16.109 milions d'euros, un 1,50% del PIB.

Les disposicions realitzades fins avui passen els 66.401 milions d'euros. Des del Ministeri s'ha ressaltat que aquesta xifra ha estat finançada en el sobretot pels rendiments de les inversions del mateix Fons de Reserva, que han registrat uns rendiments de 28.719 milions d'euros, dels quals 2.623 milions són del 2016.

Malgrat que es tracta del mateix import destinat a aquest concepte que el de desembre de l'any passat, aquesta és la disposició més elevada feta de cop des del 2012, ja que fa un any la retirada de diners es va fer en dues fases, l'1 de desembre per import de 7.750 milions i el 21 de desembre per 1.750 milions d'euros.

Aquesta és la disposició més elevada feta de cop des del 2012, ja que el desembre del 2015, tot i que l'import total ha pujat també a 9.500 euros, la retirada de diners es va distribuir en dues partides diferents, l'1 i el 21 de desembre del 2015 per imports de 7.750 milions d'euros i 1.750 milions d'euros, respectivament.

Segons recorda el Ministeri, les disposicions del Fons de Reserva es realitzaran "a mesura que sorgeixin les necessitats fins a un import equivalent a l'import del dèficit per operacions no financeres".

A més, ha recordat que els diners es destinaran al pagament de les obligacions relatives a les pensions de caràcter contributiu i a les despeses derivades de la seva gestió, pel que afirma la finalitat del Fons de Reserva queda assegurat.

Temas

  • PANORAMA

Comentarios

Lea También