La Torre vol veure la gamma extra

Els Xiquets volen rematar la feina que van fer per Sant Magí i portar a Santa Rosalia el 2 de 9 amb folre i manilles

19 mayo 2017 21:54 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Després d’unSant Fèlix estratosfèric, la temporada castellera continua, i aquest cap de setmana presenta grans propostes amb objectius ben destacats.

Un dels més importants passa per Torredembarra, a la diada de Santa Rosalia, on els Xiquets de Tarragona hi podrien portar la gamma extra. Els matalassers hi actuen diumenge amb la colla local, els Nois de la Torre, i els Nens del Vendrell.

Els tarragonins volen retrobar-se amb el 2 de 9 amb folre i manilles, després del que va passar a la diada de Sant Magí, on no van poder ensenyar tota la feina que havien fet amb aquest castell. «Tot dependrà de l’assaig de divendres», deia ahir el cap de colla, Roger Peiró. Les proves d’ahir a la nit seran determinants per saber si «les coses estan com per Sant Magí a nivell tècnic i de si som capaços d’adquirir tots el compromís d’anar-hi», explica el cap de colla. Peiró té clar que «diumenge tenim una petita revàlida per treure’ns l’espina de Sant Magí i millorar sensacions. Si finalment hem d’esperar a Santa Tecla doncs ho farem».

En tot cas, si finalment el 2 de 9 emmanillat no arriba aquest diumenge a Torredembarra, la colla vol anar a màxims i «ens mourem en la línia de la tripleta i, per tant, dos castells de nou».

Els Nens del Vendrell, per la seva banda, volen portar la tripleta de vuit i el pilar de 6 a Torredembarra, com a tret de sortida a un mes carregat de cites destacades. «Tot plegat per arribar a Santa Teresa amb el 3 de 9 folrat com a objectiu», explica el cap de colla dels Nens, Kevin Prados. La colla local, els Nois de la Torre, portaran castells de set a la diada d’aquest diumenge.

 

Castell de 9 a Cambrils

També aquest diumenge però a la tarda hi haurà castells a Cambrils, en el marc de les festes de la Mare de Déu del Camí. La colla local actuarà acompanyada de la Jove de l’Hospitalet i la Jove de Tarragona. Els liles arriben a la cita amb el cap de Santa Tecla i volen aprofitar la diada per rodar castells que d’aquí uns dies volen pujar un pis més. «Les properes diades estan totes enfocades a fer les darreres proves abans de Santa Tecla», explica el cap de colla, Carles Ribas. Això passa per, aquest diumenge, portar el 3 de 9 amb folre que per la festa major tarragonina volen pujar un pis més, així com el 5 de 8 o el 2 de 8 amb folre. «Hem d’anar perfeccionant tots els detalls», afegeix Ribas.

Els Xiquets de Cambrils arriben a la seva festa major amb ganes de continuar apostant pels castells de 7. Enguany han recuperat el 4 de 7, un castell que van carregar fa unes setmanes a la diada de Cal Figarot a Vilafranca. Repetir la gesta, o fins i tot millorar-la, serà l’objectiu principal de la colla local aquest diumenge.

Aquest cap de setmana també actua la Colla Vella, a Bràfim, i els Xiquets de Reus seran a Vilanova del Camí, on esperen poden tornar a descarregar castells bàsics de vuit com el 3 i el 4 de 8 que, ben aviat, volen pujar un pis més.

Comentarios
Multimedia Diari