Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La UB rescindeix el contracte al professor que va insultar la CUP a Twitter

El rector recorda els articles de l'Estatut de la universitat que tracten sobre el respecte a la dignitat de les persones en el desenvolupament de les seves activitats

Whatsapp
Perfil de Twitter actual d'Àlex de Jaureguizar, on ja ha penjat una piulada queixant-se per la decisió de la UB

Perfil de Twitter actual d'Àlex de Jaureguizar, on ja ha penjat una piulada queixant-se per la decisió de la UB

La Universitat de Barcelona ha decidit rescindir el contracte al professor associat Àlex de Jaureguizar, que va qualificar la CUP de "traïdors" i de ser "l'enemic de la pàtria catalana" a la xarxa social Twitter, han informat fonts de la UB.

El blog del rector de la UB, Dídac Ramírez, informa que s'ha posat en marxa el procediment per rescindir el contracte d'un professor associat en un apunt titulat "Sobre les bondats i els perills de les xarxes socials".

Encara que no es nomena directament a De Jaureguizar, Ramírez recorda els articles de l'Estatut de la universitat que tracten sobre el respecte a la dignitat de les persones en el desenvolupament de les seves activitats.

El rector també indica les sentències establertes pel Tribunal Suprem i el Tribunal Constitucional sobre la llibertat d'expressió, que "té una interpretació molt flexible però que en cap cas empara expressions ofensives i vexacions".

"La xarxa s'ha inundat aquests dies de missatges que demanen a la universitat una resposta davant l'actitud del professor. Des d'un primer moment, la institució va respondre, a través del seu perfil oficial de Twitter, rebutjant de manera contundent i clara les expressions proferides, que consideràvem inacceptables i alienes als valors de respecte que emanen de la UB", s'argumenta en el blog.

Professor associat de Comptabilitat de la Facultat d'Economia i Empresa de la UB, Àlex de Jaureguizar va qualificar a la CUP de "traïdors" i de ser "l'enemic de la pàtria catalana", i també va escriure: "maleïts siguin ells i tots els seus descendents", quan al començament de l'any la candidatura d'unitat popular va optar per no donar el seu suport a Jxsí. 

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También