La campanya de declaració de la renda 2016 comença aquest dimecres 5 d'abril

Els contribuents tindran fins el 30 de juny per presentar la seva declaració de l'IRPF

19 mayo 2017 15:46 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La campanya per declarar l’impost sobre la renda de les persones físiques corresponent a 2016 comença aquest 5 d’abril, segons informa l’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT). La novetat més significativa d’enguany és la generalització del sistema Renda WEB com a únic servei de confecció i presentació de la declaració per a tot tipus de rendes, incloses les d'activitats econòmiques. Això representa que aquesta serà la primera campanya sense el programa PADRE des de la seva creació. Concretament, aquest dimecres 5 d’abril s’obre la possibilitat de sol·licitar l’esborrany i presentar la declaració a través d’internet. El contribuents disposaran dels serveis telemàtics i telefònics d'informació sobre la campanya de la renda. A partir del 4 de maig, també s’inicia el servei de concertació de cita prèvia.

Així mateix, a partir de l’11 de maig es podran modificar i confeccionar els esborranys i les declaracions a les oficines de l'Agència Tributària de manera presencial. El 26 de juny s’acabarà el termini de presentació per a les declaracions a ingressar amb domiciliació bancària i el 29 de juny finalitzarà el servei de concertació de cita prèvia. La campanya de la renda i el termini per presentar les declaracions conclourà el 30 de juny. Les gestions per telèfon es poden fer a través del número 901 12 12 24 i per internet a través del portal agenciatributaria.es.

El sistema Renda WEB pot utilitzar-se amb qualsevol tipus de dispositiu i des de qualsevol lloc amb connexió a Internet, segons informa l’AEAT. Això permet iniciar la declaració en un dispositiu i finalitzar-la en un altre diferent, ja que la informació s'emmagatzema en el servidor de l'Agència Tributària.

El tractament fiscal de les clàusules sòl

El sindicat de tècnics del ministeri d’Hisenda (GESTHA) ha informat que no hi ha novetats rellevants en la campanya de la renda d’enguany, excepte pel que fa als efectes fiscals derivats de la devolució dels interessos prèviament satisfets de les clàusules sòl per part de les entitats financeres, després de la resolució judicial que es va conèixer a finals de l’any passat.

Gestha ha aclarit que els diners que es van pagar al banc per l’existència de clàusules sòl i que ara s’han de retornar són el reintegrament d'un pagament indegut, per la qual cosa no constitueix renda. El decret del govern espanyol també va afegir que tampoc s'integraran a la base imposable els interessos d'indemnització relacionats amb les clàusules sòl.

No obstant això, el sindicat adverteix que hi ha una excepció. Es tracta dels casos en què aquests interessos haguessin format part de la deducció per inversió en habitatge habitual o de deduccions establertes per les comunitats autònomes. Igualment passaria si s'haguessin considerat com una despesa deduïble.

Comentarios
Multimedia Diari