La carxofa es proclama reina indiscutible dels menús cambrilencs

19 mayo 2017 23:17 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fregida, al forn, confitada, farcida, gratinada, amb arròs... existeixen mil i una maneres de combinar la carxofa en un plat. Aprofitant la versatilitat d'aquesta verdura, trenta-cinc restaurants de Cambrils elaboren diferentes menús per les jornades gastronòmiques dedicades a aquesta hortalissa pròpia dels camps cambrilencs.

Ahir s'estrenava la tercera edició de l'Encarxofa't, que durarà fins al diumenge 29, tres caps de setmana per endavant en què el sector de la restauració confia en bons resultats d'assistència.

Aquestes jornades, a més de representar un suport pels restauradors, també pretenen desestacionalitzar la temporada i augmentar el consum per la resta de comerciants de la localitat. I és que cada vegada són més els visitants que amb l'excusa de les jornades de la carxofa aprofiten per fer parada a Cambrils.

La varietat però, no només es troba en els plats. Entre les diferents ofertes gastronòmiques s'hi inclouen preus assequibles per a totes les butxaques. Tots els menús es troben entre els 16,50 euros i els 44 euros, oferint un ampli ventall de possibilitats al consumidor.

El menú més econòmic es troba a la Fonda Montserrat, que ofereix un menú amb diversos plats a escollir entre el gust de la muntanya o el mar marinat amb la carxofa. D'altra banda, el menú amb un preu més alt s'ofereix al restaurant Miramar, on aposten per un arròs negre com a plat principal i uns entrants i aperitius amb un toc de mar.

Tots els menús que s'elaboran a Cambrils durant aquesta quinzena estaran acompanyats per la cervesa Inedit Damm, de la casa Estrella Damm.

No és el primer cop que la companyia aposta fort per la gastronomia cambrilenca, ja que en anteriors ocasions ja havia participat en jornades gastronòmiques organitzades al municipi. Es tracta d'una cervesa ideada el 2008 pel prestigiós cuiner Ferran Adrià i que destaca per la seva combinació d'espècies. El blat, el mat d'ordi, el llúpol, el coriandre, la regalèssia i la pell de taronja es fusionen en aquesta beguda que va ser creada amb la voluntat de convertir-se en una cervesa apta per acompanyar tot tipus de sabors que ofereix la gastronomia moderna.

Les degustacions, plat fort

Una de les ofertes que arriben amb més força és el menú degustació. Dels trenta-cinc restauradors participants, nou opten per aquesta opció de cuinar la carxofa. El Bec d'Or, Cal Tendre, Can Bosch, el Club Nàutic Cambrils, l'Espurna, La Cuina d'en Jorrdi, La Palmera de la Llosa, Miquel i el Rincón de Diego omplen aquesta llista.

Tant la construcció i aparença del plat com l'originalitat de la seva elaboració són clau en aquests tipus de menús. La cuina tradicional però, també es fa un lloc entre la major part de les ofertes; arrossos, amanides o cremes farceixen els menús que aposten per elaboracions més usuals.

La tradicionalitat i l'avantguarda es mesclen en els plats gastronòmics d'aquestes jornades

Les jornades Encarxofa't no s'acaben a les taules dels restaurants. En l'agenda dels cambrilencs hi ha dues dates marcades: el diumenge 22 i el diumenge 29. En la primera de les jornades es durà a terme una de les novetats d'enguany; un esmorzar popular que tindrà lloc a les instal.lacions de la Cooperativa Agricola de dos quarts de deu del matí fins a les dotze del migdia.

Els assistents podran degustar carxofes de Cambrils amb closca, marinades amb oli extra verge DO Siurana local i Estrella Inedit Damm i mostra de productes de la Cooperativa Agrícola a la plaça del Pòsit. Es tracta d'una activitat que espera posar el punt i final a aquestes jornades i deixar amb bon gust de boca tant a restauradors com consumidors.

 

Comentarios
Multimedia Diari