La catedral, l´objectiu dels Xiquets de Reus per Sant Pere

La colla vol estrenar avui el 5 de 8 a la diada del Mercadal. Descarten portar a plaça el primer 2 de 8 amb folre del curs

19 mayo 2017 22:31 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Arrenca l’estiu i també els mesos més intensos de la temporada castellera. Aquest cap de setmana, previ a Sant Joan, arriba amb diverses actuacions, algunes d’elles d’aniversaris.

A Reus, els Xiquets estan de festa major. És Sant Pere i avui, dissabte, faran castells a la plaça del Mercadal, amb els Capgrossos de Mataró i els Castellers de la Vila de Gràcia. Els reusencs tenen ganes d’estrenar castell i un dels objectius de la diada serà el 5 de 8, que encara no han portat a plaça aquesta temporada. «El 2 de 8 té molts canvis i no volem arriscar ni forçar la màquina», explica un dels seus caps de colla, Oriol Ciurana. Per tant, descarten el 2 de 8 folrat però opten pel 5 de 8, sempre que l’assaig de divendres sigui profitós.

L’objectiu és sumar a la catedral el 3 i el 4 de 8. «El cinc ens ha costat de lligar però esperem que l’assaig ajudi a acabar de treballar-lo i portar-lo a plaça», afegeix. Si ho aconsegueixen, seria un gran pas endavant, tenint en compte que l’any passat el primer 5 de 8 el van descarregar a l’agost.

 

Diades d’aniversari

Aquest cap de setmana presenta algunes diades especials. Una d’elles la dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, que celebren els seus vint-i-cinc anys fent castells amb la Jove de Tarragona i els Xiquets de Vila-seca. Els de Jordi Gaya viuen el seu millor moment i aquesta temporada ja han completat el 2 de 7 i han carregat el pilar de 6.

«La idea és portar tres castells de set i potser estrenem el 7 de 7», explica el ca de colla. També volen descarregar el 3 de 7 amb l’agulla i el 2 de 7, i descarten el pilar de 6 «per no forçar la canalla després de la caiguda de fa dues setmanes».

La Jove de Tarragona, per la seva banda, aprofitarà la diada d’avui, dissabte, per rodar castellers a les estructures de vuit, just abans de la diada de Sant Joan.

A Montblanc, d’altra banda, els Torraires celebren, aquest cap de setmana, el seu vintè aniversari. A banda de la diada castellera de diumenge al migdia a la plaça Major amb els Nois de la Torre i els Xiquets de Cambrils, els Torraires volen recordar l’aniversari fent un pilar dalt d’una torre de la muralla. Ho faran avui, dissabte, a les set de la tarda, a Sant Francesc.

Abans, durant tot el matí, faran activitats per als més petits a la plaça Major, i al vespre, un reconeixement a les dues dècades d’història de la colla a l’Ajuntament.

Comentarios
Multimedia Diari