La conserge d'un institut anirà a judici per assetjar un alumne menor d'edat

La dona, de 40 anys, enviava missatges de contingut sentimental al noi, que en tenia 15

19 mayo 2017 17:56 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Audiència de Barcelona ha avalat la decisió del jutge que va enviar a judici una conserge de l’institut de secundària Juan Manel Zafra de Barcelona per assetjar sexualment un alumne de 15 anys, en concloure que va sotmetre el menor a una situació «greument intimidatòria». La secció tercera de l’Audiència desestima el recurs que la defensa de la conserge va presentar contra l’acte en el qual el titular del jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona la va deixar a les portes de judici, acusada d’un delicte d’assetjament i un altre d’abús sexual.

El jutge mantenia en el seu acte que la conserge investigada, que va ser apartada del seu lloc de treball el mes d’abril passat, va iniciar al llarg del curs escolar 2014-2015 un acostament al menor, al qual va obsequiar amb regals i va convidar a casa seva, on suposadament li va fer massatges i tocaments a la zona genital.

L’Audiència de Barcelona creu que la conserge va sotmetre el menor a «una situació objectiva i greument intimidatòria», tant per la diferència d’edat com pel contingut dels missatges que la dona enviava al menor i la «pressió que la constància de la relació –que ella feia que s’excedís del que venia obligat per les seves funcions– suposava».

Prova d’això són, segons l’opinió del tribunal, els missatges postals o telemàtics que la dona li va enviar, «de contingut sentimental molt afectuós, impropi de persones amb les quals no es tingui una relació afectiva assumida i acceptada».

L’acte recorda que la pròpia conserge va admetre haver enviat els missatges, «als quals no ha volgut donar cap connotació que anés més enllà del consol i desig d’animar el receptor, un menor d’edat gairebé 25 anys més jove que ella», sosté el tribunal.

Una vegada desestimats els recursos interposats per l’advocat de la conserge, s’obre el termini perquè la Fiscalia, l’acusació particular i la defensa presentin els seus escrits d’acusació, pas previ a enviar el cas a judici.

El Consorci d’Educació va apartar la conserge del seu lloc de treball després que la direcció de l’institut rebés un escrit de la família d’un alumne que denunciava «ingerències» d’una treballadora del centre en la vida del seu fill.

Comentarios
Multimedia Diari