Más de Noticias

La defensa de CDC i Osàcar renuncia a tots els testimonis polítics del 'cas Palau'

Els advocats de Millet i Montull han presentat un informe pericial, i l'advocat de Gemma Montull un informe sobre els seus béns

ACN

Whatsapp
Fèlix Millet, Jordi Montull i Gemma Montull, al banc dels acusats, amb la cadira de rodes de Millet davant. Imatge de l'1 de març del 2017.

Fèlix Millet, Jordi Montull i Gemma Montull, al banc dels acusats, amb la cadira de rodes de Millet davant. Imatge de l'1 de març del 2017.

ACN Barcelona .- Els advocats de CDC i del seu extresorer Daniel Osàcar en el judici del 'cas Palau' han renunciat aquest dimecres al matí a un total de 34 testimonis, sobretot de meses de contractació d'obres públiques sota sospita, com la Ciutat de la Justícia, la Línia 9 del Metro o un pavelló esportiu de Sant Cugat, perquè ningú ha posat en dubte la licitud de les adjudicacions. Entre els testimonis renunciats, destaquen personalitats relacionades amb la política com Brauli Duart, Martí Carnicer, David Vegara, Jordi Cañas, Jordi Turull, Pere Macias, Felip Puig, Joaquim Nadal o Carmina Llumà, entre altres, que havien de declarar en tres sessions a finals d'abril. És un dels principals anuncis a l'inici del judici, que ha d'acabar a finals de juny.

Per la seva banda, diversos advocats defensors han demanat la prescripció d'alguns dels delictes pels quals s'acusa els seus clients, cosa que rebaixaria les possibles penes o fins i tot comportaria la seva absolució automàtica. En aquest sentit, han reclamat al tribunal que resolgui aquesta petició abans de començar els interrogatoris, i no pas en sentència com es fa sovint, per tal que no hagin de ser jutjats. Diversos advocats també han reclamat que els seus clients no hagin d'assistir a totes les sessions del judici, més de 50, ja que els causaria importants perjudicis econòmics i familiars.

Els advocats de Millet i Montull han presentat un informe pericial, i l'advocat de Gemma Montull un informe sobre els seus béns.

El lletrat de l'exdirectiu de Ferrovial Pedro Buenaventura, ha presentat tres pericials, una de les quals és un informe sobre la legalitat de totes les obres adjudicades per la Generalitat a aquesta constructora. Una pericial informàtica qüestiona la cadena de custòdia d'un arxiu informàtic, i la seva autenticitat i integritat. Així, creu que els Mossos van clonar un ordinador de la secretària de Millet, Elisabet Barberà, sense autorització judicial. També ha presentat una prova documental que demostra que cap òrgan de govern de Ferrovial ha demanat mai responsabilitats a Buenaventura o Juan Elizaga.

L'advocat de l'assessor legal i fiscal Santiago Llopart, Miguel Capuz, ha estat l'únic que ha demanat, per segona vegada, que els acusats declarin en últim lloc, i no al principi del judici com està previst. També ha demanat que el delicte d'administració deslleial contra el seu client es consideri prescrit o s'elimini directament, en considerar que mai se l'ha interrogat sobre aquest delicte.

Per la seva banda, cap de les acusacions ha presentat cap qüestió prèvia, excepte l'acusació popular de la FAVB, que ha rebaixat lleugerament la seva petició de pena per un dels delictes contra Millet. Aquest dijous, però, serà el seu torn per respondre a les peticions de les defenses. Després, el tribunal tindrà diversos dies, fins dimecres que ve, per decidir sobre les peticions.

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También