La gamma extra torna a La Bisbal

La Vella i Vilafranca descarreguen el 2 de 9 amb folre i manilles, mentre que la Joves completa la primera tripleta màgica de la temporada

19 mayo 2017 22:03 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Bisbal ha tornat a lluir les manilles aquest dissabte. La diada del 15 d’agost, una de les més destacades del calendari casteller, ha recuperat ahir els castells de gamma extra gràcies a la Colla Vella i als Castellers de Vilafranca. Aquests darrers tornaven a la diada després de tres anys, i han volgut oferir les seves millor estructures.

La Joves de Valls, per la seva banda, també ha completat una bona diada després de descarregar la primera tripleta màgica del curs. Una diada de castells de 9 i amb tres estructures de gamma extra.

 

Els verds tornen a la Bisbal

Els Castellers de Vilafranca tenien moltes ganes de tornar a la Bisbal. La colla no hi era des del 2012. Des de llavors, no hi havia tornat per desavinences amb l’exalcalde del municipi. Fa tres anys els verds hi van completar la torre de nou amb folre i manilles, i aquest dissabte hi han tornat.

Aquest curs aquest castell s’està convertint en habitual a les diades dels vilafranquins. Han descarregat el cinquè 2 de 9 amb folre i manilles, i ho han fet amb un domini absolut de l’estructura, que no ha patit en cap moment. Ha estat el castell que han completat a la segona ronda. D’entrada, els verds han optat pel 3 de 9 amb folre, amb un folre molt lleuger, pensant en el 3 de 10 emmanillat que volen portar a plaça per Sant Fèlix. Després de la torre de nou, a la tercera ronda descarregaven el 4 de 9 folrat, un pel més treballar que el primer castells de nou de la diada. I per arrodonir l’actuació, els verds han tornat a descarregar un magnífic pilar de 8 amb folre i manilles, el tercer de la temporada.

 

La Vella, en plena forma

Al seu costat, la Colla Vella ha completat pràcticament la mateixa diada, a diferència de la ronda de pilars. Els rosats també han obert la diada amb el 3 de 9 amb folre, que han descarregat amb molta comoditat.

Urbano condicionava portar una gamma extra a la Bisbal al nombre de camises. Avui, però, han aconseguit arrossegar-ne moltes i això ha esperonat a la tècnica a optar, a la segona ronda, pel 2 de 9 amb folre i manilles. La Vella l'ha completat per segona vegada, després de descarregar-lo a principis de mes a Firagost, si bé abans ja l’havien carregat per Sant Joan. Els rosats han tornat a demostrar el domini que tenen sobre l’estructura, i tot i que han hagut de treballar-la força, l'han pogut completar amb solvència.

Per obrir la diada, els vallencs han optat pel 3 de 9 amb folre, que han descarregat amb molta comoditat, i s'han deixat per la tercera ronda el 4 de 9 folrat, que han hagut de treballar més, però que han descarregat sense problemes.

 

La primera tripleta vermella

La Joves de Valls ha sortit satisfeta de plaça, tot i l’ensurt inicial. La colla ha obert la diada amb el 4 de 9 amb folre, que s'ha enfonsat amb l’entrada de dosos. L’estructura ja ha pujat amb unes mides força dolentes i ha acabat caient a l’encaix de quins i sisens. Però lluny de renunciar-hi, els de Jaume Galofré hi han tornat a la ronda de repetició, i han aconseguit descarregar el 4 de 9 folrat al segon intent, aquest cop amb millors sensacions.

L’objectiu de la colla ha estat completar la primera tripleta màgica del curs, i per la segona ronda s'han guardat el 5 de 8, el segon de la temporada. L'han tornat a descarregar, treballant-lo força a la descarregada, però sense perill de caure. I per la tercera ronda s'han deixat el 3 de 9 amb folre, que han pogut descarregar amb molta comoditat.

Comentarios
Multimedia Diari