Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La innovació educativa s'estén entre 456 centres de Catalunya

Es crearan xarxes territorials en què les escoles compartiran els seus processos. La Diputació de Barcelona impulsa aquest programa amb suport tècnic i recursos econòmics

Agències

Whatsapp
El projecte d´escola avançada Escola Nova 21 és una iniciativa que pretén aconseguir una millora en els resultats entre els estudiants. Foto: am/dt

El projecte d´escola avançada Escola Nova 21 és una iniciativa que pretén aconseguir una millora en els resultats entre els estudiants. Foto: am/dt

La Diputació de Barcelona s’ha convertit en promotor del projecte d’escola avançada Escola Nova 21, una iniciativa a la qual s’han demanat sumar 456 centres educatius, i ajudarà a crear una cinquantena de xarxes territorials en què les escoles del programa compartiran els seus processos i experiències.

El programa Escola Nova 21 és una aliança de 26 centres educatius que ja realitzen pràctiques educatives avançades i entitats com el Centre Unesco de Catalunya, la Fundació Jaume Bofill, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i l’Obra Social La Caixa que vol assentar les bases d’un sistema educatiu avançat.

Encara que inicialment es va fer una crida per seleccionar 200 centres candidats, els 456 que han demanat formar part tindran cabuda en la iniciativa, i d’ells 30 seran seleccionats al desembre per protagonitzar la prova pilot de tres anys en què rebran acompanyament i formació, han explicat dimarts en roda de premsa la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, i el director del programa i del Centre Unesco de Catalunya, Eduard Vallory.

L’acord entre la Diputació i Escola Nova 21 permetrà incorporar un nou model de xarxes locals d’innovació compartida distribuïdes territorialment, en la qual cada xarxa estarà formada per fins a deu centres en què compartiran els seus processos de transformació i experiències.

Conesa va assegurar que la incorporació de la Diputació al programa es concretarà en una aportació d’entre 100.000 i 150.000 euros.

Només el 8% de Tarragona

Dels 456 centres que formaran part de la iniciativa, el 78% són de les comarques de Barcelona, ??el 8% de les de Girona, el 8% de les de Tarragona i el 6% de les de Lleida, i la iniciativa treballa amb l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona per desenvolupar un model de xarxes que respongui a l’especificitat de la ciutat.

Per escola avançada s’entén aquella que té un propòsit de generar competències per a la vida, un sistema per mesurar-ne l’abast, pràctiques d’aprenentatge fonamentades en el coneixement existent, i una organització dirigida a l’aprenentatge dels alumnes, que actualitza l’acció educativa i interactua amb l’entorn.

Per la seva banda, la consellera d’Ensenyament de la Generalitat, Meritxell Ruiz, va assegurar ahir que el departament vol que la innovació educativa «sigui sistèmica i per a tothom, no elitista» i que també sigui avaluada.

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También