La inversió estatal cau més d'un terç al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

Els pressupostos generals de l'Estat destinen 226,66 MEUR a la demarcació, 133 dels quals corresponen a projectes relacionats amb la xarxa ferroviària

19 mayo 2017 15:46 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La inversió estatal al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre continua caient i aquest 2017 es veurà reduïda en més d'un terç, un 33,8% concretament, respecte l'any passat. El projecte de pressupostos generals de l'Estat d'aquest 2017 preveu invertir a la demarcació un total de 226,66 milions d'euros, lluny dels 357 del passat 2016, que al seu torn ja van representar un descens d'un 15% respecte l'any anterior. Malgrat les promeses públiques i les insistents reclamacions d'entitats econòmiques i socials per les mancances d'infraestructures a més de riscos ambientals, entre d'altres, el govern espanyol accentua la tendència decreixent dels recursos que destinarà al territori. Les infraestructures ferroviàries, principalment la finalització del Corredor Mediterrani i millores tant en la xarxa com en les estacions, es converteixen en el principal capítol inversor, amb una previsió total d'uns 132,66 milions. En canvi, els comptes no detallen partides concretes per a projectes de carreteres.

L'Estat destinarà 1.149,58 milions d'euros en inversions a Catalunya aquest 2017, un 13,4% del total, segons consta al projecte de pressupostos generals espanyols que donava a conèixer el ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro. Aquesta xifra suposa, però, una caiguda de prop de 30 milions en la inversió respecte del 2016, quan s'hi van destinar 1.179 milions.  

La caiguda en les inversions es produeix just una setmana després que el president del Govern, Mariano Rajoy, es va desplaçar fins a Catalunya per anunciar inversions en infraestructures a per 4.200 milions d'euros. No obstant, amb els pressupostos que avui ha presentat l'Executiu no queda clar com queden comptabilitzades a la xifra global d'inversió territorialitzada que els pressupostos generals de l'Estat preveuen per a aquest 2017.

D'altra banda, el projecte dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per a aquest 2017 preveu una partida de 120 milions d’euros a la construcció del nou servei de tren llançadora que ha d’unir Barcelona amb la Terminal 1 de l’Aeroport del Prat més enllà del 2018. És la principal inversió que recau a l’àmbit metropolità de Barcelona, on l’estat espanyol també destina 29,1 MEUR per a les obres del Quart Cinturó i 28,8 MEUR per la construcció de la variant de Vallirana (Baix Llobregat). 

Comentarios
Multimedia Diari