La jutgessa cita com a imputats Jordi Pujol, Marta Ferrusola i tres dels seus fills

La investigació va arrencar per la confessió de l'expresident sobre fons a l'estranger i la posterior regularització fiscal de part de la seva família

19 mayo 2017 23:55 | Actualizado a 23 mayo 2017 09:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Jutjat d'Instrucció número 31 de Barcelona ha citat a declarar com a imputats l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, la seva esposa, Marta Ferrusola, i tres dels seus fills, Mireia, Pere i Marta. La investigació va arrencar a principis d'agost, després que a finals de juliol l'expresident confessés en una carta pública que durant molts anys havia amagat a l'estranger fons econòmics procedents del seu pare. A més, Marta Ferrusola i tres dels seus fills van regularitzar durant aquells dies la seva situació fiscal amb l'Agència Tributària sobre les declaracions de l'IRPF i patrimoni fetes des del 2010.

 

En la seva interlocutòria, a la qual ha tingut accés l'ACN, la magistrada cita la família Pujol Ferrusola a partir de les 10 del matí i fins les 12 del migdia del dimarts 27 de gener, en torns de mitja hora cadascun, i començant per Jordi Pujol, seguit de la seva dona, les dues filles i el fill. Les declaracions tindran lloc en una sala de vistes de la Ciutat de la Justícia de Barcelona.

 

En la mateixa interlocutòria, la magistrada ordena enviar comissions rogatòries a Andorra i Liechtenstein per demanar informació bancària de la família Pujol Ferrusola. Andorra va denegar inicialment la comissió perquè no constava que els investigats estiguessin imputats i perquè no es concretava quins fets delictius se'ls atribuïa. Ara, amb els Pujol Ferrusola ja imputats, la magistrada torna a fer la petició.

 

Respecte Liechtenstein, la jutgessa vol que les autoritats d'aquest petit estat alpí l'informin de les investigacions obertes en un jutjat de Vaduz contra Jordi Pujol, com va comunicar la Interpol, que va demanar informació a la justícia espanyola. La jutgessa també demana a Liechtenstein informació sobre la resta d'imputats i si tenen vincles amb comptes bancaris en aquell país.

 

En canvi, la jutgessa no envia cap comissió rogatòria a Suïssa, després que les autoritats helvètiques demanessin a la justícia espanyola la data, lloc, persones implicades i origen il·lícit dels fons, com a condició prèvia a l'enviament de la informació bancària sol·licitada. Per això, de moment la magistrada es reserva la petició fins que tingui més informació.

 

Per últim, la magistrada denega de moment la pràctica de més diligències, com havien sol·licitat algunes acusacions populars, referents al possible origen corrupte dels diners, ja que considera que primer cal saber més detalls sobre el possible blanqueig.

Comentarios
Multimedia Diari