La mare de Diana Quer després del desbloqueig del mòbil de la seva filla 'Tinc esperança que avanci la investigació'

Els investigadors han dut a terme un bolcat de les dades de l'iPhone 6 trobat aquest octubre gràcies al programari d'una empresa israeliana 

06 julio 2017 10:50 | Actualizado a 13 noviembre 2017 19:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Diana López Pinel, la mare de Diana Quer, ha confirmat que la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil ha aconseguit amb l'ajuda d'una empresa israeliana desbloquejar i accedir al contingut del telèfon mòbil iPhone 6 de la jove desapareguda el passat 22 d'agost. "Tinc l'esperança i la fe que avanci la investigació o es descartin coses, tot el que sigui avançar sempre és bo", ha comentat. 

La mare de Diana Quer ha assegurat que els agents de la Guàrdia Civil li van comunicar aquest dimecres a la tarda que havien fet un bolcat de la memòria del telèfon trobat el 27 d'octubre per un mariscador a una ria als voltants del moll de Taragoña, a la localitat de Rianxo (La Corunya). 

Prèviament, el dia 3 de juliol, els investigadors havien explicat a Diana López Pinel que el cel·lular se sotmetria a Munic (Alemanya) a un intent de desbloqueig amb un programari de l'empresa israeliana Cellebrite, la mateixa companyia que va aconseguir accedir al telèfon iPhone del terrorista de la massacre terrorista de San Bernardino (Califòrnia), davant la negativa de col·laboració d'Apple.

La investigació es pot reobrir si la informació que conté el telèfon de la jove aporta dades rellevants

"Estic en condicions de confirmar que han desbloquejat el mòbil i han pogut accedir a la informació a la qual fins ara no havien pogut tenir accés", ha comentat Diana López Pinel en una entrevista al programa 'Espejo Público' recollida per Europa Press. "Queda molta feina per davant perquè no se sap exactament què es va a poder treure del terminal", ha afegit. 

Diana López Pinel ha confirmat que els agents de la UCO li han comentat que el telèfon va registrar set intents morts de desbloqueig abans de ser llançat a l'aigua, segons es va desprendre de l'anàlisi que va fer el Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil (SECRIM). "La UCO segueix treballant moltíssim, no m'amoïna tant que es reobri el cas com que la informació està ja de camí a Espanya", ha assenyalat. 

El passat 19 d'abril, el titular del Jutjat número 1 de Ribeira, Félix Isaac Alonso Peláez, va anunciar l'arxiu provisional del cas de la desaparició de la jove madrilenya davant la falta d'avanços d'una investigació que es pot reobrir ara si la informació guardada a l'iPhone de Diana Quer aporta dades rellevants a la causa.  

Comentarios
Multimedia Diari