La pluja no desllueix els castells

Xiquets de Reus i Jove de Tarragona van posar el punt final a la temporada, mentre que els Verds van dur el 2de9fm a Sitges

19 mayo 2017 17:40 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Tot i l’amenaça de la pluja, finalment l’activitat castellera es va poder desenvolupar en la gran majoria de poblacions del Camp on ahir hi havien programades diades castelleres. La jornada va servir en molts casos per posar el punt final a la temporada.

La Jove es llueix a casa

La Jove de Tarragona va posar el punt final a un 2016 brillant a la diada de l’Esperidió, on de manera plàcida van portar castells bàsics de nou pisos. Si bé s’havia especulat amb la possibilitat que els d’Aleix Bordas poguessin intentar algun castell de gamma extra, finalment la Jove va optar per gaudir d’una diada plàcida, descarregant el tres de nou amb folre, el quatre de nou amb folre, el cinc de vuit, i culminant amb un vano de sis descarregat.

Al costat dels liles, també hi van actuar els Nens del Vendrell que van descarregar com a estructura més destacada, el quatre de vuit amb l‘agulla, seguit del quatre de vuit i el tres de vuit, dos castells que van comptar amb estrenes al tronc. Els Bordegassos de Vilanova van descarregar com a castell més destacat el quatre de vuit, mentre que els Gausacs van completar la clàssica de vuit.

Exhibició avellana

Els Xiquets de Reus també posaven el punt final a un 2016 més que satisfactori, actuant a la plaça del Mercadal amb motiu de la seva diada. Tot i la presència de la pluja a partir de la segona ronda, la celeritat de les quatre colles presents a plaça va permetre que l’actuació es pogués completar sense cap incidència. Els de la camisa avellana van descarregar com a castell més destacat el tres de nou amb folre, completat a la segona ronda, anotant-se així el tercer tres folrat de la temporada. Els Xiquets de Reus també van descarregar el cinc de vuit a la primera ronda, i el dos de vuit amb folre, tancant l’actuació i la temporada amb el pilar de set amb folre, el segon de la seva història, i la primera vegada que duien l’espadat de set a la ciutat de Reus. També van ser presents a la cita els Castellers d’Altafulla que, a poc més de quinze dies per a la seva Festa Major, van marcar múscul descarregant el tres i el quatre de set, culminant l’actuació amb el cinc de sis i un vano de cinc. Els Xicots van descarregar el dos de vuit amb folre, seguit del tres i el quatre de vuit, i els Castellers de Terrassa van dur-hi el dos de vuit amb folre i el quatre de vuit com a castells destacats.

Torre de 9 dels verds

Els Castellers de Vilafranca van ser ahir els altres protagonistes de la tarda. La colla dirigida per Toni Bach actuava ahir a Sitges, per acabar de perfilar la darrera gran cita dels vilafranquins, la diada de Tots Sants a Vilafranca del Penedès. Els verds van descarregar el dos de nou amb folre i manilles per desena ocasió aquest 2016, seguit del tres de nou amb folre i el quatre de nou amb folre.

Castells de 7 a ses illes

Els Xiquets del Serrallo van descarregar castells de sis a Mallorca, acompanyats dels Castellers de Mallorca, que van completar el tres i el quatre de set; i dels Al·lots de Llevant, que van descarregar el quatre de set amb agulla com a castell destacat.

Diada suspesa a la Torre

L’únic indret on finalment no va haver-hi castells va ser a Torredembarra, on les previsions van fer que finalment s’acordés suspendre la diada de la plaça de la Verdura.

Comentarios
Multimedia Diari