La promoció de l'enoturisme i del món del vi entre els joves centren la fira DO Tarragona

Una vintena de cellers han donat a provar aquest cap de setmana a la Rambla Nova els seus vins, caves i vermuts

19 mayo 2017 22:34 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els cellers de la DO Tarragona fa 17 anys que promocionen els seus productes a la Rambla Nova de Tarragona per apropar-se al seu públic més pròxim i fidel. Entre vins, caves i vermuts s'han pogut provar les propostes d'una vintena de cellers que aquest any, com a novetat, i s'esforcen en explicar als seus clients les seves activitats enoturístiques. La fira també ha ratificat que el món del vi està de moda entre els més joves i no només entre els consumidors. També els productors formen ja una generació amb molt futur al territori i veure joves enòlegs i viticultors al capdavants dels cellers comença a ser ben comú. La mostra de vins acaba aquest diumenge confiant de superar els 20.000 tastos.

Amb una vintena de cellers, la fira ha volgut oferir en aquesta dissetena edició un "valor afegit" amb una promoció activa de les activitats enoturístiques de cada celler. "Si la gent coneix el territori, també valorarà més els vins", ha destacat la gerent de la DO Tarragona, Àngela Collado. Des de visites als cellers, o a les vinyes, als tradicionals tastos, o fins i tot amb combinacions de totes aquestes propostes amb activitats com el 'Walk and Wine' del celler Mas Vicenç, una marxa nòrdica entre vinyes, amb bona gastronomia i bon vi, que s'ofereix cada dos mesos entre Pla de Santa Maria i Cabra del Camp, a l'Alt Camp.

La DO Tarragona ha posat a disposició dels visitants uns pacs degustació per deu euros que incloïen una copa i 6 tastos. La previsió és superar les 20.000 degustacions tot i que dissabte al vespre les tempestes van fer plegar abans d'hora públic i viticultors. Un any més la Rambla Nova acull la fira i fa de plataforma per oferir i apropar els productes vinícoles fets a les comarques tarragonines i facilitar la venda directa i també el contacte directe client-productor. "Al final el contacte amb el client és un dels aspectes més importants, fa que algú et sigui fidel i que vagi al restaurant, a la botiga o al supermercat i demani o busqui el teu vi", ha apuntat Collado.

Com la resta de DO's catalanes, la de Tarragona també se sent reforçada tot i els mals moments de la crisi econòmica. "Cada vegada es valora més els productes propis i, en general, el vi català està en un bon moment però hem de seguir treballant i la qualitat ha de seguir sent l'estendard de totes les denominacions d'origen i hem de treballar el mercat de proximitat i donar-li aquest valor", ha dit la gerent de la DO Tarragona.

 

Baixant la mitjana d'edat vitivinícola

El client apassionat del món del vi està canviant. Tot i no ser fires professionals, el visitant s'interessa pels processos de producció i les curiositats de cada celler. També la viticultura està de moda entre els més joves i en les fires, com la de la DO Tarragona, s'hi troben les proves més evidents. Al capdavant dels cellers hi ha molts professionals recent estrenats, hereus de nissagues familiars o valents emprenedors que han fet una pas endavant respecte els seus progenitors.

Vicenç Ferrer, enòleg de Mas Vicenç, és un bon exemple de com una tradició agrícola, -els seus pares eren vinyaters-, s'ha convertit en un projecte més ambiciós amb ell encapçalant un celler que promociona, a la vegada, un dels programes més potents d'enoturisme de la zona. "Vaig començar elaborant i comercialitzant el vi fa deu anys, amb 21 anys, i la passió et porta a l'expansió del negoci i donar a conèixer els productes", diu Ferrer. Des de Mas Vicenç han apostat per aquest públic jove potencial que va creixent i ofereixen una imatge novedosa però sobretot uns vins "amb contingut fresc, jove i modern".

Comentarios
Multimedia Diari