Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La verema s’avança per les altes temperatures

La collita de les varietats primerenques presenta entre 10 i 15 dies d’avançament respecte a la de l’any passat

Alba Tudó

Whatsapp
Foto: Cedida

Foto: Cedida

El raïm ha madurat abans d’hora. La calor intensa que s’ha viscut a Catalunya durant les últimes setmanes després d’una primavera força seca ha provocat un avançament de la verema a la majoria de zones vitícoles. La meteorologia durant el desenvolupament vegetatiu dels ceps ha fet que la incidència general del míldiu hagi estat baixa, i la de la malura mitjana, amb especial impacte en varietats més sensibles (carinyena) i en zones habitualment més afectades, com les costaneres. La sanitat del raïm es pot considerar òptima, sense presència de podridures, i la qualitat molt bona.
La DO Terra Alta, la collita de les varietats primerenques presenta entre 10 i 15 dies d’avançament respecte a la de l’any passat.  

Segons les primeres estimacions de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) es preveu una quantitat de collita similar respecte a la del 2016, que va ser molt baixa, amb un descens mitjà en aquelles àrees on la meteorologia i les condicions del sòl no siguin les òptimes.

Temas

  • verema

Comentarios

Lea También