L'advocada de l'homicida dels agents rurals: 'Se li va girar el cervell'

Un dels dos agents que van ser assassinats dissabte a Aspa per un caçador havia canviat el torn i l'àrea de treball

19 mayo 2017 16:38 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’advocada de l’homicida confés de dos agents rurals a Aspa, Montserrat Torres, ha explicat que Ismael Rodríguez, de 28 anys, no sap explicar per què va disparar: «Diu que se li va girar el cervell». Segons Torres, l’home «no s’ho explica, s’ha penedit, està enfonsat per això». «Ell sap que ha destrossat dues famílies, n’és conscient ara, no sap què li va passar», insistí l’advocada.

La lletrada va dir que el seu client va entrar en xoc després dels trets i que només volia córrer, però a instàncies dels seus companys caçadors va trucar al 112 per alertar del que acabava de fer.

L’advocada ha manifestat que encara no ha tingut accés a l’autòpsia dels dos agents, però que a ella no li consta per cap via que el seu client realitzés quatre trets i no tres, els que podia fer l’escopeta de forma consecutiva.

La Cadena Ser informà ahir que les primeres conclusions de l’autòpsia dels agents indiquen que les dues víctimes haurien rebut dos trets al cap cadascun d’ells, des de molt a prop i amb poc temps de reacció per part de les víctimes. L’informe forense preliminar no detalla si l’acusat va fer dos trets seguits a cada víctima, o un a cadascun per després rematar-los amb un segon tret. En tot cas, segons Ràdio Lleida, el caçador hauria disparat quatre cartutxos i no tres, tots al cap i a una distància inferior a un metre.

Ahir va transcendir que un dels agents rurals dels dos assassinats per un caçador a Aspa el dissabte, David I. D., s’havia canviat el torn i l’àrea de treball –des de l’àrea de Tàrrega on treballava, al del Segrià– per atendre les necessitats del cap de setmana de caça. Així ho va explicar un company dels difunts, Josep Maria Baiget, també regidor d’ERC a l’Ajuntament de Lleida. «Xavier va ser company meu, estava molt content perquè va guanyar la plaça a Lleida, treballava amb mi a les Borges Blanques i, arran d’un concurs, estava molt il·lusionat perquè podia acostar-se a casa. I David estava ubicat a l’Urgell, a Tàrrega, i se’l va requerir dissabte perquè ajudés els companys del Segrià», explicà.


Funeral massiu
Un emotiu i massiu funeral va acomiadar ahir a Lleida els dos agents rurals. El sepeli, culminat amb el simbòlic alliberament de dos falcons pelegrins per part dels fills de les víctimes, va comptar amb el president Carles Puigdemont, i el conseller d’Interior, Jordi Jané, a més de mossos, bombers i guardes forestals, entre d’altres representants dels cossos d’emergència catalans. Els Agents Rurals reclamen que es desenvolupi el reglament d’armes del cos per establir les condicions de treball dels seus membres i determinar a nivell normatiu com han d’interactuar els agents amb els caçadors, i fixar en quines situacions hauran de portar armes. Així ho va explicar ahir Josep Maria Baiget, pera qui «clama al cel» que fa anys que aquest reglament que ha de millorar les condicions de seguretat dels Agents Rurals estigui per desenvolupar.

Comentarios
Multimedia Diari