L'alcalde de Terrassa, amenaçat per canviar un carrer dedicat a un un voluntari de la División Azul

Es tracta d´una petita via, que tenia el nom de Salvador Gros, un voluntari de la División Azul mort en combat durant la II Guerra Mundial, i que ara s´ha rebatejat com Font de la Noguera

19 mayo 2017 18:26 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart (PSC), va denunciar ahir haver rebut insults i amenaces a través de les xarxes socials per la decisió de l’Ajuntament de canviar el nom d’un carrer. Es tracta d’una petita via, gairebé sense veïns, situada als afores de la ciutat que tenia el nom de Salvador Gros, un voluntari terrassenc de la División Azul mort en combat durant la Segona Guerra Mundial, i que ara s’ha rebatejat com Font de la Noguera.

A través de Twitter i Facebook, Ballart ha fet públics alguns dels atacs i missatges intimidatoris que ha rebut als últims dies.

«Així que t’agrada treure els carrers als divisionaris, no? Ja m’encarregaré jo d’anar fotent les plaques de merda vermelles i separates. I val més que no et creuis amb mi, que et patejo la cara», diu un dels tuits dirigits a l’alcalde.

Ballart afirma que el fet de discrepar d’algunes decisions «no justifica cap amenaça o insult» i afegeix: «Ja n’hi ha prou d’intolerància i homofòbia». «Vaig dir que no toleraria cap missatge que atemptés contra la meva llibertat ni la de ningú. I continuo rebent-ne», diu Ballart, que subratlla que la llei els empara i s’ha d’aplicar.

Després de fer públiques aquestes amenaces, l’alcalde socialista va rebre nombrosos missatges de suport d’altres dirigents polítics, tant socialistes com d’altres formacions.

«Tot el meu suport, Jordi. Ni amenaces ni insults. Dignitat i democràcia per vèncer intolerants i homòfobs. Ànims!», va escriure el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, mentre que el conseller de Cultura, Santi Vila, va manifestar: «Intolerable! Al teu costat».

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, també va expressar el seu suport a Ballart a través de Twitter: «Fermesa contra la intolerància! Sempre al costat dels quals pateixen qualsevol mena d’agressió. Una abraçada, Jordi».

«Amb Jordi Ballart contra la intolerància i per la decència. Grandíssim alcalde i persona», va tuitejar la dirigent del PSOE i excap de llista del PSC per Barcelona, Carme Chacón.

L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) també va rebutjar els insults homòfobs i les amenaces. En un comunicat, l’entitat dóna suport a la denúncia presentada per Ballart i considera que «els insults contra una persona per la seva orientació sexual són una clara expressió d’odi homòfob».

L’OCH recorda que «no és la primera vegada» que Ballart és el blanc d’atacs per la seva homosexualitat i demana a la Generalitat que actuï per sancionar l’autor aplicant la Llei 11/2014 contra l’homofòbia.

Comentarios
Multimedia Diari