Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'arquebisbe de Barcelona demana fer pregàries i rogatives perquè plogui

Juan José Omella confia que "la nostra oració sincera, confiada i perseverant pugui aconseguir la tan desitjada aigua"

EFE

Whatsapp
Omella saluda en entrar a la catedral al costat de Lluís Martínez Sistach, el 26 de desembre de 2015. Foto: ACN

Omella saluda en entrar a la catedral al costat de Lluís Martínez Sistach, el 26 de desembre de 2015. Foto: ACN

L'arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, ha enviat una carta a tots els capellans de la diòcesi en la qual els demana "que facin pregàries, diàriament, durant l'Eucaristia, per demanar la pluja" i fins i tot els convida a organitzar "rogatives amb la mateixa intenció".

A Barcelona es compleixen avui 91 dies sense pluja, el període més sec des que es prenen registres des del 1913.

Segons ha informat el portal d'informació religiosa CatalunyaReligió.cat, l'arquebisbe va enviar ahir la carta a tots els capellans, laics i religiosos i a les institucions diocesanes perquè promoguin accions per demanar que arribi la pluja, que, segons les previsions meteorològiques, no té intenció d'apareix almenys durant aquesta setmana.

"Us demano a totes les comunitats de l'arxidiòcesi que us feu ressò de la preocupació per la sequera", escriu l'arquebisbe.

Omella motiva aquesta crida en el fet que "la gran sequera que patim" és "una de les grans preocupacions, no només dels que viuen en el món rural, sinó també a les ciutats".

Per fer-ho efectiu, l'arquebisbe de Barcelona suggereix que en les eucaristies o en l'oració de vigília de la litúrgia de les hores, i en l'oració personal, s'incorpori aquesta petició mentre no plogui: "per la pluja, que ha de portar l'aigua que la nostra societat necessita: que Déu, provident i bo, ens la concedeixi com una benedicció que descendeixi del cel fins a nosaltres".

En la mateixa circular, Omella cita dos fragments de l'Evangeli en els quals recorda que Jesús va dir que "allò que demaneu al Pare en el meu nom us ho donaré", i cita l'exemple del profeta Elías "que va pregar insistentment perquè no plogués, i no va ploure sobre la Terra durant tres anys i sis mesos. Després va pregar de nou i el cel va donar pluja i la terra va produir el seu fruit".

Segons Omella, "només el Senyor és capaç de canviar el curs de les coses" i moltes vegades "la nostra ajuda no pot ser una altra cosa que demanar insistentment, com la vídua inoportuna de l'Evangeli".

L'arquebisbe confia que "la nostra oració sincera, confiada i perseverant pugui aconseguir la tan desitjada aigua" i que "de la necessitat d'aquesta aigua de pluja siguem capaços de passar a desitjar, acollir, l'aigua viva de l'esperit que Déu concedeix sempre sense mesura".

Segons dades de l'Observatori Fabra, Barcelona i la seva conurbació estan batent tots els rècords històrics de falta de pluja i també de calor en mesos d'hivern i, segons les previsions meteorològiques, l'anticicló encara es mantindrà durant uns dies sense possibilitat de precipitacions.

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También