Les 6 claus del Concurs de Castells 2016

19 mayo 2017 17:58 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

1. La millor actuació mai vista. Ningú no ha descarregat mai en una mateixa diada tres castells del grup 7 de la taula de punts. Quatre d’ells, el 3de10fm, el 2de8sf, el4de9sf i el 4de10fm, sí que s’han completat, però mai tres d’ells junts en una mateixa diada. Avui podria ser el dia. El problema és que podria no ser suficient per guanyar.

 

2. Descarregar els castells. Els quatre castells més grans mai descarregats (el que conformen el subgrup 1 del grup 7) tenen en comú que qualsevol d’ells completat (fins i tot el menys puntuat, el 4 de 9 net) val més que qualsevol d’ells només carregat (fins i tot que el 4 de 10 emmanillat). Per tant, sembla que qui aconsegueixi descarregar els seus tres castells tindrà molt guanyat.

 

3. El 4 de 10 versus el 2 de 8 net. En aquest sentit, les cartes de Vilafranca i Colla Vella semblen similars. Però amb diferències:els Verds dominen el 2 de 8 net (l’han descarregat sencer a assaig fa pocs dies) però la Vella va demostrar que és a un pas de descarregar el 4 de 10 emmanillat (a Tarragona va quedar a uns pocs segons).

 

4. El 3 de 9 sense folre, la carta definitiva.

Per tot plegat, tant Vella com Verds porten molt assajat el 3 de 9 sense folre, el castell que, si en tot allò anterior estan igualats, pot donar la victòria. És un castell mític, que ni tan sols és clar si s’ha arribat a coronar mai (i en tot cas, mai en l’època moderna). Tots els intents que es recorden van quedar lluny de l’aleta. Per alguna raó és el castell més valorat de la taula de punts. Ha arribat el dia del mite?

 

5. El 3 de 10 per ser tercers. El nivell casteller ha arribat a un punt que és probable que per aconseguir la tercera plaça en aquest Concurs calgui fer el 3 de 10 amb folre i manilles. La Jove de Tarragona i la Joves de Valls, les dues aspirants –a priori– l’han anunciat.

 

6. Els ‘altres’ concursos. Colles que busquen superar els seus rècords (com Capgrossos de Mataró) o igualar-los (com Castellers de Sants) són també l’altre gran al·licientde la festa.

Comentarios
Multimedia Diari