Les AMPA impulsen una campanya de prevenció del ciberassetjament escolar

La consellera d'Ensenyament ressaltà que «les escoles soles no poden lluitar contra l'assetjament», sinó que l'«exemple» de pares i mares és «primordial» perquè els nens aprenguin el «respecte»

19 mayo 2017 16:20 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les sis federacions d’Associacions de Mares i Pares de Catalunya (FaPaC, DINCAT, AFAEC, FAPAES, FAPEL i CCAPAC) han presentat la campanya «Ciberassetjament zero», dirigida especialment a les famílies, per prevenir el ciberassetjament escolar. La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, que assistí a la presentació, ressaltà que «les escoles soles no poden lluitar contra l’assetjament», sinó que l’«exemple» de pares i mares és «primordial» perquè els nens aprenguin el «respecte».

Ruiz definí l’acte d’«emblemàtic» per ser la primera vegada que les sis associacions s’uneixen per impulsar una campanya conjunta, que en aquest cas rep el suport del Departament d’Ensenyament. «Ciberassetjament zero» busca anticipar-se a les situacions d’assetjament i generar un clima de «tolerància zero» a la societat davant aquestes situacions, segons Ruiz.

«Ciberassetjament zero» és una iniciativa comunicativa que consta de dotze vinyetes gràfiques que inciten les famílies a parlar sobre aquesta problemàtica, i que es difondran a través de les xarxes socials. La campanya també inclou una pàgina web, www.assetjamentzero.cat, encara en construcció, on se centralitzarà tota la informació sobre aquesta problemàtica.

El president de la Confederació Cristiana d’Associacions de Pares i Mares (CCAPAC), Josep Maria Romagosa, definí el ciberassetjament com una problemàtica que «pot succeir en qualsevol moment i hora», que és «anònim» i que té un impacte «immediat», conseqüència de les noves tecnologies i les xarxes socials.

«Volem trencar el silenci», remarcà la presidenta de la Federació de Pares i Mares d’Alumnes de l’Agrupació Escolar Catalana (AFAEC), Betona Comín, que reiterà la voluntat de la campanya d’«arribar a tothom».

La representant de l’associació de Discapacitats Intel·lectuals de Catalunya (DINCAT) Isabel Montesinos posà en valor que la iniciativa sigui gràfica perquè «tothom ho entengui».

La presidenta de la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC), Montse Conejo, reivindicà la necessitat que els pares «siguin proactius» en la lluita contra el ciberassetjament, i celebrà que la iniciativa mostri «que totes les famílies» caminen «juntes». «Les noves tecnologies són eines en positiu» que «no s’han de prohibir», sinó que els nens han de ser educats en unes «pautes» d’utilització, recordà el representant de la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes d’Ensenyament Secundari (FAPAES), Pere Farriol. Les AMPA van reivindicar que «Ciberassetjament zero» té el valor de ser una campanya «des de les famílies per a les famílies».

Comentarios
Multimedia Diari