Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Les cambres de comerç de Tarragona i Reus lamenten la reducció d'inversió de l'Estat per al 2016

L'ens cameral tarragoní reclama que l'Estat publiqui també l'execució dels pressupostos del 2015, que calculen en tan sols el 85%

Redacció

Whatsapp
El president de la Cambra de Comerç de Tarragona, Andreu Suriol. Foto: DT

El president de la Cambra de Comerç de Tarragona, Andreu Suriol. Foto: DT

La Cambra de Comerç de Tarragona s'ha afegit a les crítiques generals pel descens de la inversió en infraestructures que preveu l'Estat espanyol per al 2016, després de que es presentessin aquest dilluns els Pressupostos Generals de l'Estat. Uns comptes que preveuen una reducció d'aportació del govern central d'un 14,39% respecte aquest 2015. L'ens cameral reclama que l'Estat publiqui també l'execució dels pressupostos d'enguany, que calculen en tan sols el 85%. Per això, consideren que "la desinversió de l'Estat continua sense fer efectives unes infraestructures que ens permetrien sortir millor i abans de la crisi".

La Cambra celebra la inversió en ferrocarril, que ocupa el 52,5% de les inversions totals a la demarcació, i esperen que "a finals del 2016 sigui possible carregar mercaderia fins al centre d'Europa, i no s'endarrereixi novament com el 2015". Consideren "imprescindible" aquesta inversió per tal de garantir la competitivitat de les empreses de Tarragona, però també "perquè no s'escapin les inversions". Això sí, lamenten "profundament", que el tram Tarragona-Vandellòs-Castelló s'estigui realitzant en ample ibèric, "quan l'alta velocitat arriba fins a Castelló i fins a l'Estació del Camp", i ho qualifiquen "d'incongruència inexplicable".

En el comunicat, l'ens també parla de l'A-27, de la qual celebren que es posi fil a l'agulla al túnel del Coll de Lilla tot i l'endarreriment del projecte, i de l'A-7, "la gran oblidada". Sobre aquesta via consideren que "l'Estat, acostumat a eixos radials, encara no entén que A-7 forma part de l'espina dorsal de la nostra economia, i per això és necessari garantir una autovia de peatge i una de lliure peatge per suportar la intensitat de tràfics que travessen el nostre territori". En aquest sentit critiquen que no hi hagi partida en la zona nord de l'A-7, des d’Altafulla-Torredembarra fins a Santa Margarida i els Monjos, "on els col·lapses i la convivència urbana acostuma a ser ja crucial, no es dona cap resposta, ni cap mena de solució".

Finalment, lamenten que de moment no s’hagi constatat cap partida pels Jocs del Mediterrani. 

Decepció a la Cambra de Comerç de Reus

Per la seva banda, la Cambra de Comerç de Reus s'ha mostrat decebuda "per l'escassetat d'inversions previstes" al territori, ja que, segons ha recordat, "els pressupostos s'obliden de l'Estació Central del Camp, de l'Aeroport de Reus i de les comarques interiors". L'ens critica que el Corredor Mediterrani deixi al marge Reus de l'ample europeu i que no es prevegi cap partida per al Baixador de Bellisens.

Pel que fa a les carreteres, la Cambra critica que pel 2016 la inversió prevista per a l'A-27 sigui de només 13 milions, "ridícula si es vol posar en marxa ni que sigui un tram més de l'autovia".

La Cambra ha lamentat també que les variants de Riudecols, Corbera i Gandesa segueixin en un calaix, i que a l'N-420 només s'hi porti a terme una reposició del ferm, que "més que una millora és una actuació d'urgència per a la seguretat de la carretera".

Temas

  • ECONOMÍA

Comentarios

Lea También