Les denúncies per abusos sexuals a menors als Maristes ja són una desena i afecten més mestres

Una exalumna del centre ha denunciat un professor que no és l´autor confés dels abusos que han destapat l´escàndol

19 mayo 2017 20:20 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El degoteig de denúncies de víctimes d’abusos sexuals al col·legi dels Maristes de Sants-Les Corts de Barcelona va en augment, i va arribar ahir a la desena de casos, un dels quals no va dirigit contra l’autor confés, Joaquim Benítez, sinó que afecta un altre professor del centre, acusat per una exalumna.

El pare d’una de les víctimes, que és qui fa uns dies va donar a conèixer el cas i està centralitzant la recopilació dels abusos soferts per exalumnes a través d’un compte de correu electrònic, assegurà ahir que ja existeixen una desena de denúncies interposades davant els Mossos d’Esquadra –el jutge només en tenia constància, ahir, de quatre–.

A més, indicà que una dotzena més de suposades víctimes ja han contactat amb ell i que estan sospesant si formalitzen una denúncia.

Els Mossos d’Esquadra no confirmen oficialment la xifra de denúncies per aquest cas, més enllà de les cinc inicials, si bé el conseller d’Interior, Jordi Jané, afirmà ahir en una entrevista a Catalunya Ràdio que en una de les noves denúncies hi ha «més d’una persona denunciada». «És una dada que cal tenir en compte», afegí.

El pare que ha destapat el cas explicà que qui ha denunciat l’altre professor és una noia, que diumenge es va presentar en una comissaria dels Mossos d’Esquadra per exposar la seva versió incriminatòria.

La Fiscalia ha anunciat que no recorrerà la decisió del titular del jutjat d’instrucció número 6 de Barcelona de deixar Benítez en llibertat amb càrrecs, dissabte passat, després que aquest confessés que almenys va abusar de dos alumnes.

El Ministeri Públic adoptà aquesta decisió en considerar que el magistrat va acordar les mesures alternatives a la petició de presó que li van plantejar, entre elles que no pugui sortir d’Espanya, que se li retiri el passaport, que comparegui setmanalment en una comissaria i que no pugui realitzar activitats educatives, culturals, recreatives o de qualsevol tipus, ja siguin retribuïdes o no, en les que hi hagi menors.

 

Encobriment

El pare de la víctima que ha destapat el cas ha advertit que ha posat el cas en coneixement d’un advocat, que està analitzant la situació per decidir si, a diferència de la Fiscalia, recorre la decisió del jutge de deixar en llibertat a Benítez i també si denuncia els responsables dels Maristes per encobriment.

Precisament, el col·legi dels Maristes Sants-Les Corts ha remarcat que només han tingut coneixement de dos casos, i ha reafirmat el seu interès a conèixer l’abast dels abusos comesos al centre, amb el compromís de col·laborar amb la justícia per aclarir-los.

 

La primera, el 2011

La primera vegada que el centre va tenir coneixement d’un cas d’abús va ser al juny del 2011 i el va traslladar a la Fiscalia de Menors, encara que va acabar arxivat perquè els pares no van denunciar. Des d’aquell moment, els Maristes afirmen que no han tingut constància de cap altra denúncia ni comunicació d’altres casos, excepte la que va haver al desembre del 2013, la referida a la de l’alumne que ha destapat públicament els abusos sexuals.

L’Associació de Pares i Mares (AMPA) del Col·legi Maristes Sants-Les Corts ha reclamat que, conjuntament amb l’escola, es revisin tots els protocols de prevenció i actuació perquè no es repeteixin casos semblants, per la qual cosa ha sol·licitat una reunió urgent amb la direcció.

A més de les quatre denúncies que ja estan en mans del jutge, dissabte passat una cinquena suposada víctima va denunciar davant els Mossos el professor d’educació física, mentre que diumenge es van interposar dues noves denúncies, una per part d’un exalumne de 45 anys i una altra d’una noia, que és qui ha acusat un professor diferent de Benítez.

El pare que ha destapat el cas ha explicat que ahir al matí hi havia hagut una nova denúncia i que a la tarda se’n formalitzarien tres més, per la qual cosa ja s’han posat una desena de casos en coneixement dels Mossos d’Esquadra.

Comentarios
Multimedia Diari