Les famílies amb un fill autista gasten prop de mil euros al mes en teràpies

Reclamen la plena inclusió educativa i una intervenció terapèutica adequada per als nens i adolescents

19 mayo 2017 15:48 | Actualizado a 23 mayo 2017 09:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Una família amb un fill autista pot gastar més de mil euros al mes a Catalunya en teràpia especialitzada, farmàcia, fisioteràpia, dieta especial i, fins i tot, bolquers, en gran part a causa de la falta de suport i recursos de l’administració de la Generalitat, segons dades de la Federació Catalana d’Autisme.

La presidenta i la vicepresidenta de la Federació, Rosa Serrano i Emma Leach, van reclamar ahir a les administracions més suport per a la plena inclusió educativa i una intervenció terapèutica adequada per als nens i adolescents autistes.

Aquesta federació, que representa més d’un miler de famílies, vol traslladar a la societat la falta d’atenció al col·lectiu, amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme demà diumenge.

Aquest any, el lema del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme és «Trenquem junts barreres per l’autisme. Fem una societat accessible», al qual s’ha sumat la Federació Catalana, que també dóna suport la campanya internacional («Il·lumina’l de blau»), que promou a tot el món l’organització Autism Speaks i que ha aconseguit il·luminar de blau edificis com l’Empire State, les cascades del Niàgara i la torre Eiffel, entre altres.

A Barcelona s’il·luminaran de blau l’emblemàtica Pedrera de l’arquitecte Antoni Gaudí, i també la seu de l’Ajuntament de la ciutat, entre altres edificis públics i privats.


Millores comprovades
La presidenta de la federació catalana, Rosa Serrano, recordà ahir que, encara que l’autisme no té cura de moment, «està demostrat que una intervenció terapèutica especialitzada amb la intensitat necessària i el suport adequat per garantir la inclusió educativa, milloren el pronòstic i la qualitat de les persones amb trastorns de l’espectre de l’autisme (TEA)».

Contràriament al que passa a la Comunitat Valenciana, on un nen autista rep una intervenció de 20 hores a la setmana, a Catalunya és de 45 minuts a la setmana en els Centres de Desenvolupament Infantil i Detecció Precoç (CDIAP), denuncià. «Quan els nens fan sis anys, i fins i tot abans, passen a ser atesos pels Centres de Salut Mental Infantojuvenil, entre una vegada al mes i una vegada cada tres mesos. A Manresa, aquesta visita pot arribar a una vegada cada vuit mesos», explicà Serrano.

Comentarios
Multimedia Diari