Les morts de motoristes a la carretera dupliquen les de tot l’any passat

El Servei Català de Trànsit fa aquesta setmana una campanya de controls intensius centrada en els motoristes

18 julio 2017 11:26 | Actualizado a 18 julio 2017 11:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha iniciat una campanya preventiva de controls intensius amb els Mossos d’Esquadra i les policies locals per augmentar la seguretat del col·lectiu de motoristes. 

Segons va informar Trànsit en un comunicat, realitzarà aquesta campanya tota aquesta setmana fins al diumenge, després que s’hagin duplicat les morts de motoristes (de les 13 de l’any passat, a les 26 que s’han produït enguany) malgrat que les xifres generals de sinistralitat van a la baixa. 

Els Mossos realitzaran durant aquesta setmana els controls de prevenció de motoristes (Premot) amb una estratègia operativa de vigilància als motoristes com a infractors però també com a víctimes de tercers, i, en zona urbana, les policies locals controlaran l’ús del casc. 

Dur jaqueta, botes i guants, mantenir la distància i senyalitzar adequadament, entre els consells

Davant l’elevada sinistralitat d’aquest col·lectiu, la Conselleria d’Interior i Trànsit els demana «més percepció de risc i consciència de la seva fragilitat», i a la resta d’usuaris, més respecte i col·laboració. 

Durant els controls Premot es distribuiran fullets amb consells de seguretat viària amb el missatge ‘A la moto, conducció intel·ligent’, que entre altres consells, hi ha el de vestir-se adequadament amb jaqueta, botes i guants, mantenir la distància de seguretat, senyalitzar amb intermitents i no fer avançaments temeraris

En una entrevista amb l’agència de notícies Europa Press, la directora de Trànsit, Eugenia Doménech, va explicar que les xifres els «preocupen molt» i que prioritzaran aquest col·lectiu i els ciclistes. «És un moment en què hi ha una gran mobilitat per a aquest tipus de conductors i, per tant, és important, veient les circumstàncies actuals, prioritzar el control en aquests col·lectius», va dir.

Comentarios
Multimedia Diari