Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Les onades de calor provocaran vuit vegades més morts a mitjans de segle a Catalunya

L'Informe sobre el Canvi Climàtic alerta que l'escalfament global pot perjudicar el turisme, l'agroalimentació i l'abastiment d'aigua

ACN

Whatsapp
Les onades de calor provocaran vuit vegades més morts a mitjans de segle a Catalunya

Les onades de calor provocaran vuit vegades més morts a mitjans de segle a Catalunya

Les onades de calor provocaran cap a mitjans de segle vuit vegades més morts que en l'actualitat a Catalunya. Així, si ara hi ha uns 300 morts anuals, cap al 2050 es preveuen unes 2.500 morts cada any, a causa de l'increment i intensitat de les onades de calor. És una de les principals conclusions del Tercer Informe sobre el Canvi Climàtic a Catalunya (TICCC), que preveu un increment de la temperatura mitjana de fins a 1,4ºC, i una reducció de prop del 10% de la pluviometria. Això, entre altres conseqüències, a més de la salut, podria perjudicar la producció agroalimentària, el turisme i l'abastiment d'aigua.

El Tercer Informe sobre el Canvi Climàtic a Catalunya (TICCC) s'ha presentat aquest dilluns al Palau de la Generalitat i analitza l’estat del clima i la seva evolució recent i futura a Catalunya, així com els seus impactes en els sistemes naturals i humans. Hi han intervingut 141 autors i 44 revisors procedents de totes les universitats públiques i dels principals centres de recerca de Catalunya i ha estat impulsat conjuntament pel Departament d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència -mitjançant el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS)-, el Departament de Territori i Sostenibilitat -mitjançant l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic i el Servei Meteorològic de Catalunya- i l'Institut d'Estudis Catalans (IEC).

El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha presidit l'acte, on també han intervingut el president de l’Institut d’Estudis Catalans, Joandomènec Ros; el director de l’Àrea de Ciència i coneixement de la Fundació Bancària “La Caixa”, Jordi Portabella; el director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), Arnau Queralt, i el doctor Javier Martin Vide, coordinador científic de l’informe i catedràtic de Geografia Física de la Universitat de Barcelona, que ha fet un resum de l'informe.

Temas

  • PANORAMA

Lea También