Les petites es reivindiquen

Sant Pere i Sant Pau descarrega el seu segon 3 de 8, el primer que fan a Sant Magí, i el Serrallo fa història descarregant el seu primer 2 de 7

19 mayo 2017 22:01 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La plaça de les Cols també va ser ahir testimoni dels ‘gamma extra’ dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau i del Serrallo, que van signar el seu millor Sant Magí de la història.

Els de la camisa verda van tornar a reivindicar la seva condició de colla de vuit, descarregant el 3 de 8, i els del barri mariner van demostrar que han treballat de valent a l’assaig i van fer història després de descarregar el seu primer 2 de 7. Dues històries d’èxit que tenen molt camí a recórrer.

Els galons de vuit verds

Els de Sant Pere i Sant Pau portaven ahir tota l’artilleria a plaça. Puntual a les 12 del migdia, la colla obria la diada amb el 7 de 7, el segon de la temporada, que van descarregar amb molta comoditat. Això els va donar la confiança necessària per, a la segona ronda, intentar el gran repte de la jornada.

Era el segon intent de 3 de 8 de la temporada. La colla el va portar a la Fatarella, però es va quedar en intent desmuntat. Ahir la història va ser diferent. El castell va pujar molt segur des del primer moment, i tot i que el van haver de treballar, van demostrar tenacitat i el van descarregar amb l’èpica necessària d’un castell límit. Era el primer 3 de 8 descarregat de l’any, el segon de la seva història i el primer als peus de la catedral tarragonina. Amb l’embranzida del 3, la tècnica va apostar per, a la tercera ronda, intentar el carro gros. El 4 de 8 també l’havien treballat i ahir era un bon moment per intentar-lo. L’estructura va començar bé, però amb quan entraven els dosos, la canalla va dubtar i una embranzida del castell va fer decidir al cap de colla per tirar-lo avall, si bé encara hauria tingut corda per carregar-lo.

A la ronda de repetició, els de Sant Pere i Sant Pau van posar la cirereta a una diada esplèndida descarregant el 5 de 7.

«Molt contents, volíem veure la postal del 3 de 8 descarregat, i està molt bé fer-ho a l’agost i en aquesta plaça», deia el cap de colla, Jordi Gaya, satisfet de «la valentia de la colla per, a la tercera ronda, intentar el 4 de 8. Sortim molt contents i reforçats anímicament».

Ara, els de Sant Pere i Sant Pau tenen unes setmanes per treballar els castells de cara a Santa Tecla, quan volen tornar a descarregar el 3, tornar a intentar el 4 de 8 i apostar pel 2 de 7 i el pilar de 6, que encara necessiten setmanes de feina.

El millor Sant Magí mariner

Els Xiquets del Serrallo escriuran la diada d’ahir amb lletres d’or a la seva història. La colla va fer el seu millor Sant Magí estrenant un castell que no carregaven des del 1999.

D’entrada, els del Serrallo van optar pel 5 de 7 a la primera ronda, que van descarregar amb molta comoditat. A la segona ronda van tornar a optar per un castell que ja han descarregat aquesta temporada, que era el 7 de 7, que també van fer sense problemes. Només quedava la tercera ronda i la incògnita de si els serrallencs apostarien pel 2 de 7, un castell que havien treballat les darreres setmanes a l’assaig, però que no tenien clar si el podrien portar a Sant Magí.

L’aposta va ser valenta, i van sonar gralles del primer 2 de 7 dels d’Issac Herrera des del 2008, el darrer any que el portaven a plaça i que va quedar en intent, al Concurs. El castell va pujar ferm i molt segur fins a la carregada. Després, els membres del tronc van haver de treballar més però el castell no va patir per descarregar-se, desfermant l’eufòria dels castellers, molts dels quals van acabar amb llàgrimes als ulls. La colla el va carregar l’any 1999, però no l’havia descarregat mai. Amb els tres castells de la gamma alta de set, els del Serrallo van signar el seu millor Sant Magí, i obre les portes a una Santa Tecla amb reptes encara més grans.

«No tinc paraules, la màxima fita nostra ha estat descarregar aquest 2 de 7, s’han notat els nervis, però fer-lo a Sant Magí i a la plaça de les Cols, és màgic», deia el cap de colla, Isaac Herrera, que també reconeixia que «en el moment que ens van donar el local d’assaig provisional al Moll de Costa, i amb la xarxa instal·lada, vam poder assajar el 2 de 7». També destacava que això els va permetre baixar de pes el pom de dalt i «li hem posat ofici i l’hem pogut descarregar».

Amb aquesta fita a la butxaca, la colla té ara uns dies de vacances per després tornar-hi amb els assajos de cara a Santa Tecla, amb l’objectiu de tornar a descarregar el 2 però també amb els castells de vuit a l’horitzó. Les colles petites es van fent grans, i els reptes cada cop més importants.

Comentarios
Multimedia Diari